10 érdekesség, amit valószínűleg nem tudtál Coco Chanel-ről

coco_chanel_avagy_a_noi_oltozkodes_forradalmasitojanak_elete_1.jpg

A Chanel divatház nagyasszonyát szerintem senkinek nem kell bemutatni, ha csak meglátunk egy hölgyet csinos kosztümben gyöngysorokkal a nyakában, szinte azonnal rá asszociálunk. Arra gondoltam, hogy összegyűjtök 10 érdekességet, ami segít, hogy egy kicsit jobban megismerjük, hogy honnan indult, mi volt a sikere kulcsa, és hogy mégis mitől olyan különleges Coco Chanel? 

1. Az eredeti neve Gabriel Bonheur Chanel, a Coco becenevet katonáktól kapta, akik gyakran megfordultak abban az kávéházban, ahol időnként énekelt. 

2. Árvaházban nőt fel. Sokak szerint az ottani nővérek egyenruhájából - letisztult, egyszerű vonalak, semleges színek - merített ihletet a későbbiekben. 

3. A híres logó valójában két egymásba hajló C betű, melyről több elmélet is született. Egyesek szerint ez nem más, mint Coco Chanel monogramja, ez lenne a legkézenfekvőbb, de sokan azt állítják, hogy az árvaház ablakainak a díszítését adja vissza, mások pedig úgy gondolják, hogy ez nem más, mint a kedvenc kiránduló helye, a Chateau de Crémat kezdőbetűi.

il_570xn_1391416947_9pue.jpg

4. 1910-ben nyitotta meg első kalapkészítő üzletét, a Chanel Modes-t, amely óriási sikert aratott, és később már ruhákat és kiegészítőket is árult. Egy épületben dolgozott és lakott. A földszinten volt az üzlet, az első emeleten a ruhákat lehetett megcsodálni, és a legfelső szinten pedig ő lakott.

5. Ő készíttette el a világ legelső olyan illatát, amely mesterséges összetevőket tartalmazott, ami nem más, mint az azóta is nagy népszerűségben örvendő ikonikus Chanel N°5 parfüm. 

chanelno5.jpg

6. Coco kedvenc száma az 5-ös volt, ezért köszön vissza a parfüm nevében is, valamint az sem véletlen, hogy ötödik hó ötödikén mutatták be azt. 

7. Ruháinak titka azok egyszerűségében rejlett, nem erőltette a hölgyekre a fűzőt és hasonló kényelmetlen darabokat, hanem egyszerű, elegáns, és stílusos darabokat gyártott, ami forradalmasította a divatot.

6-ways-coco-chanel-has-inspired-fashion-today-1502.jpg

8. Ugyan szép számmal akadtak udvarlói, azonban sosem ment férjhez.

9. Rendkívül különcnek számított a maga korában a rövid hajával, a nadrág viselésével és a szivarozással. Ez akkoriban még teljesen idegen volt a hölgyek számára.

chanel.jpg

10. Neki köszönhetjük, a "kis fekete" létezését, ami mára egyetlen nő gardróbjából sem hiányozhat. 

Én személy szerint odavagyok azért az ízléses és finom eleganciáért, amit megalkotott, ez a nő egy zseni volt. Ha kíváncsi vagy, hogy milyen az életéről szóló film, vagy közelebbről megismerkednél a Chanel Mademoiselle illattal, akkor kattints linkre :-)

Még több tartalomért látogass el a facebook @illegalbeautyblog illetve

instagram oldalamra is @illegalbeautyblog

Köszönöm, hogy olvasol, várlak vissza! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://illegalbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr9114584072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Anyaként is Nő

Az Anyaként is Nő oldal egy online női magazin, személyes hangvétellel, ahol olyan témákban olvashatsz, mint az anyaság, nőiesség, stílus, párkapcsolat, szépségápolás, de találkozhatsz még izgalmas interjúkkal, ajánlókkal, érdekességekkel, és személyes gondolatokkal is. Az oldal egyik célja az inspirálódás, és hogy kreatív módon segítsek az édesanyáknak megtalálni magukban újra a nagybetűs Nőt, mind lelki mind pedig fizikai értelemben. 

Tarts velem Instagramon is!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása