Tippek otthoni szépségápoláshoz a karantén idejére

Hair Tools: Be Aware and Take Care - VIVA GLAM MAGAZINE™

A mostani bejegyzésben arra gondoltam, hogy összegyűjtök pár ötletet, amivel kicsit kényelmesebbé, és szebbé tudjuk varázsolni ezt az otthon eltöltött időszakot. Mivel a kialakult helyzet miatt a legtöbben most nem jutunk el a már jól megszokott szépítőinkhez, ezért ajánlok Nektek néhány alternatív megoldást addig is. Azt viszont semmiképpen nem javaslom, hogy bármiféle szaktudás nélkül valaki nekiálljon otthon hajat szőkíteni, vagy műkörmöt építeni, mert csak rosszabb lehet a helyzet, és gondold el, ha valami rosszul sül el, nagy valószínűséggel nem fogsz tudni szakemberhez menni, hogy segítsen. 

Otthoni körömápolás

Huh az idejét sem tudom megmondani mikor festettem utoljára körmöt, nekem is műkörmöm van szerintem már vagy 2-3 éve. Ha neked is műkörmöd volt, hagyd lenőni, ameddig tudod, majd óvatosan reszeld le a megmaradt részt. Én a hosszából folyamatosan reszeltem egyébként is már, ahogy telt az idő, majd a maradékot is lereszeltem. Aztán hagyd pár napot szabadon, mielőtt ráfestenél, hogy kicsit megerősödjön. Ezután egy jó kis manikűr készlet segítségével távolíts el a fölösleges bőrréteget, reszeld formára, majd egy kis körömerősítő lakk, és ezután már festheted is.

Hajápolás

Fodrászhoz is szintén most mentem volna vágatni, meg visszafesteni az egész hajam sötétbarnára... Bevallom megfordult a fejemben az otthoni festés, de aztán végül úgy döntöttem, hogy inkább kibírom, és szakemberre bízom majd a dolgot. Viszont tudom, hogy egy lenövés nagyon idegesítő tud lenni... Ami talán alternatív megoldás lehet átmenetileg a problémára az egy hajtőszínező spray. A L'Oreal márkának van egy ilyen terméke, ami elég sok színben kapható. 

Ha egyedül vagy, és nem kell kijárnod dolgozni, akkor ez egy jó lehetőség arra, hogy ritkábban most hajat, mivel úgy sem látja moss senki, és ezáltal könnyebben rá tud szokni a hajad a heti maximum 1 hajmosásra. Erről egyébként már írtam korábban bővebben a tippek a zsíros haj ellen című cikkemben. Ha viszont többször kell eljárnod otthonról, akkor mindenképpen mosd a hajad sűrűbben, mert sajnos bacitanyává válhat. Ha pedig egy kis kényeztetésre vágysz, akkor próbálj ki egy jó kis hajpakolást vagy hajmaszkot. 

Szőrtelenítés

Egy korábbi cikkemben azt már kiveséztem, hogy otthon hogyan tudod te magadnak kiszedni a szemöldöködet. Én egyébként használok borotvát, gyantát és epillátort is. Ha gyantázni szeretnél, akkor az a legjobb, ha egy ilyen kis melegítő gépet is be tud szerezni, de simán mikróban is felmelegítheted jobb híján. Arra figyelj, hogy ne legyen zsíros, olajos az adott felület, amit szőrteleníteni szeretnél, a szőr növekedési irányának megfelelően vidd fel a gyantát, majd helyezd rá a papírcsíkot, simítsd el, és egy gyors mozdulattal tépd le az ellenkező irányba, mint ahogy felvitted. Nem olyan bonyolult egyébként, bele lehet jönni. Nekem ezek a kis előre legyártott gyantacsíkok semmit nem szoktak érni, max az arcomon, a szemöldökömnél szoktam használni, oda tökéletes. 

 

De ha neked ez macerásnak tűnik, akkor lehet jobb, ha beruházol egy epilátorra, már 10-15 forinttól lehet jókat kapni. Ezzel valamivel tovább tart a folyamat, mint a gyantával, de talán kevésbé macerás. 

Szempilla

Ha nem tudsz eljutni pilláshoz, akkor itt az ideje egy jó kis pillaerősítő kúrának. Hagyd, hogy szépen lepotyogjanak a szempillák, de tépázd ki őket. Majd használj egy jó kis olajat, napközben meg szempillaspirált, ha szükségesnek érzed. Az Eveline Cosmetics SOS Booster megújító és növelő szérumnak jó értékelései vannak és nem is drága. 

 

Kényeztetés

Ha pedig otthoni wellnessre, és kényeztetésre vágysz, akkor szerezz be pár arcmaszkot, arcpakolást, fürdősót, fürdőbombát, vagy bőrradírt, rakj be egy kellemes zenét egy finom illatgyertya kíséretében, és kezdődhet is a wellness élmény, és még csak el sem kell hagynod a lakást! 

img_4089.JPG

 A cikk létrejöttét a Notino támogatta

Még több tartalomért látogass el a facebook @anyakentisno illetve

instagram oldalamra is @anyakentinso

Köszönöm, hogy olvasol, várlak vissza! :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://illegalbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr7415599154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Anyaként is Nő

Az Anyaként is Nő oldal egy online női magazin, személyes hangvétellel, ahol olyan témákban olvashatsz, mint az anyaság, nőiesség, stílus, párkapcsolat, szépségápolás, de találkozhatsz még izgalmas interjúkkal, ajánlókkal, érdekességekkel, és személyes gondolatokkal is. Az oldal egyik célja az inspirálódás, és hogy kreatív módon segítsek az édesanyáknak megtalálni magukban újra a nagybetűs Nőt, mind lelki mind pedig fizikai értelemben. 

Tarts velem Instagramon is!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása