6+1 ok, amiért mindenképpen be kell szerezned a nyárra levendulaolajat!

lavender-products-616444_1280.jpg

 

Rengeteget hallani a levendula jótékony hatásairól, személy szerint nekem az egyik kedvenc növényem, mert rendkívül sokoldalú megoldást tud nyújtani, többek között a szépségápolás terén. Nyáron különösen jól tesszük, ha beszerzünk magunknak valamilyen levendulát tartalmazó kozmetikumot, de különösképpen levendulaolajat. Mutatjuk miért!

1. Légy és szúnyogriasztó

A legtöbb bosszantó vérszívó szerencsére ki nem állhatja a levendulának az illatát, így ha nem akarsz a szokásos, boltokban kapható termékkel védekezni, akkor helyette dörzsölj pár csepp levendulaolajat a bőrödre. De egy kiürült parfümös üvegbe is tehetsz egy kis levendula és olívaolaj keveréket, és máris kész a házi szúnyogriasztó permeted. 30ml olívaolajhoz nagyjából 10 csepp szükséges.

2. Csípésekre, horzsolásokra

Ha már megcsípett valami, esetleg lehorzsoltad a lábad, megvágtad a kezed, a levendulaolaj kiválóan alkalmas csípés/vágás okozta viszketés, fájdalom enyhítésére a fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatása miatt. Csepegtessünk pár cseppet a sebre, majd hagyjuk hatni. 

levendula-illoolaj.jpg

3. Égési sérülésekre 

Nyáron sajnos gyakori a nap okozta égési sérülés. Erre is szuperül alkalmazható a levendulaolaj, amit szintén valamilyen olajjal vagy vízzel tudsz összekeverni és a sérült felületre fújni, vagy kenni. Állítólag a bőr lehámlását is megakadályozza. 

4. Herpeszre

A herpesznek egy tipikus tulajdonsága, hogy mindig legrosszabbkor jön ki... Viszont a levendulaolaj rendkívül gyorsan lelohasztotta mindig a duzzanatot a számról, sőt, ha időben kapcsoltam a "kijövetelét" is meggátolta. Számomra egyik herpesz elleni kenőcs sem volt olyan hatásos, mint a 100%-os levendulaolaj.

leven.jpg

5. Pattanásokra

Nem ismerek semmi más olyan szert, ami ennyire gyorsan és hatékonyan szárítaná le a pattanásokat, mint a levendulaolaj! Ha érzem, hogy be van gyulladva a bőröm valahol, rögtön teszek rá az olajból, és akár órák alatt is képes teljesen megszüntetni a fájdalmas duzzanatot. De a már megjelent pattanások kíméletes leszárítására is tökéletesen alkalmazható.

6. Fürdővízbe

Egy hosszú nyári nap után nincsen jobb, mint elnyúlni egy kád langyos vízben a levendula nyugtató, és lazító hatását élvezve. Elég pár csepp olaj a vízbe, de akár főzetett is készíthetsz a virágából.

levendulas_hidegen_sajtolt_szappan_110g.jpg

+1. Sminklemosó+arctisztító

Én mindig levendula szappannal mosom meg esténként az arcom, illetve a sminkemet is ezzel távolítom el. Hosszútávon azt tapasztaltam, hogy nagyon jót tett a bőrömnek, kevésbé zsíros, csökkent a pattanások száma, és sokkal üdébb tőle a bőröm! Nekem nem szárította az arcbőröm egyáltalán szappan létére, sőt, pont hogy puhább tapintásúbb lett! A képen láthatót használom, csak ajánlani tudom!

Ti mire szoktátok használni a levendulát?

Még több tartalomért látogass el a facebook @illegalbeautyblog illetve

instagram oldalamra is @illegalbeautyblog

Köszönöm, hogy olvasol, várlak vissza! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://illegalbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr8012561309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Anyaként is Nő

Az Anyaként is Nő oldal egy online női magazin, személyes hangvétellel, ahol olyan témákban olvashatsz, mint az anyaság, nőiesség, stílus, párkapcsolat, szépségápolás, de találkozhatsz még izgalmas interjúkkal, ajánlókkal, érdekességekkel, és személyes gondolatokkal is. Az oldal egyik célja az inspirálódás, és hogy kreatív módon segítsek az édesanyáknak megtalálni magukban újra a nagybetűs Nőt, mind lelki mind pedig fizikai értelemben. 

Tarts velem Instagramon is!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása