Szülőként kettesben? Hogy mi?!

c86daf79ac424671b76bf365c915adff.jpegVan egy dolog, amit nem értek. Vagyis sok ilyen van, de ez különösen nem fér a fejembe. Miért fáj az más anyukáknak, ha egy tőle teljesen független másik anyuka kettesben megy valahová a párjával, ne adj’ Isten több napra is? Ha ilyet lát, azonnal bele kell állni az adott nőbe, hogy hol a gyerek, biztos senyved valahol a nagyszülőkkel, az ilyen minek szült, mit képzel magáról, hogy jól meri érezni magát a gyerekek nélkül és azonnal megszakérti, hogy bizony ennyi és ennyi idősen, ha nincsen az anyjával 0-24ben, milyen maradandó lelki károkat fog elszenvedni az a szegény gyermek.

Ő bezzeg aztán magának szüli a gyereket, nem ám másnak, meg a gyerekvigyázónak, és onnantól kezdve, hogy megszületett, nem hajlandó egyetlen másodpercre sem meglenni a gyerek nélkül, és ő ezért jó anya, és mindenki más rossz, aki másképp csinálja. Pont. Ugye van, akinek ismerős? :-)

Először is, miért fáj az valakinek, ha egy vadidegen anyuka elmegy a párjával pár órára vagy napra a gyerekek nélkül pihenni? Ez milyen negatív behatással lesz az ő életére? Esetleg valami más bújik meg a háttérben? Netán irigység? Frusztráció? Vagy csak simán jól esik belekötni abba, aki másképp csinálja? Nem rosszabbul vagy jobban, csak MÁSKÉPP. 

Másodszor, miért ne tölthetne egy kisgyerekes pár kettesben időt egymással a gyerekek nélkül, ha igénylik? Hiszen ők voltak előbb egymásnak, utána születtek a gyerekek. Ha azt akarjuk, hogy működjön a kapcsolatunk a gyerekek mellett is, az bizony nagyon kemény meló és tenni is kell érte, kell egymásra is időt fordítani, beszélgetni. Lehet, hogy te azt gondolod, hogy mostantól egy lépést se teszel a gyerek nélkül, de a párod is így van ezzel? Ha igen, azzal sincsen semmi gond, hiszen konszenzus van. De mások vagyunk, és van, akik igénylik a kettesben eltöltött időt is. Akkor azt miért sajnálják tőlük egyesek?

Továbbá, szerintem mindenki pontosan ismeri a saját gyerekét, tudja, hogy mennyi idősen, mikor, kire hány napra meri rábízni a gyermekét, hogy mindenki jól tudja érezni magát. És igen, ebben sem vagyunk egyformák, mindenkinél máskor jön el ez korszak, ha eljön, és ezzel nincsen semmi baj. 

Nyilván ebben az egészben benne van az az anyai megfelelési kényszer is, hogy ha valaki másképp csinálja és arra azt mondja, hogy jó, akkor azt az ember lánya  automatikus lefordítja magának hogy ezek szerint én rosszul csinálom, az az nem vagyok jó anya. Mint a tapszer-anyatej-hordozása-babakocsi-együttalvás-különszoba…stb. tébolyda háromszöge. Pedig ez butaság. Nincs jó vagy rossz, csak MÁS, mivel nem vagyunk egyformák.

Szerintem nagyon jó dolog kettesben is eltölteni időt a párunkkal, gyerekek nélkül, de nyilván azt is elfogadom, akiknek nincsen erre igényük. És azt is tudom, hogy sok esetben igény lenne rá, csak a mód és a lehetőség korlátozott, és sokszor az ebből adódó frusztráció miatt könyebb neki esni annak, aki éppen megtudta oldani. Tudom, hogy nehéz megoldani, és azt is tudom, hogy olyan is van, akinek tényleg más neveli fel a gyerekeit, mert minden héten bulizik erre vagy arra. De szerintem azzal tesszük a legjobbat, ha a saját élethelyzetünkből próbáljuk kihozni a legjobbat, nem másokkal foglalkozunk és főleg nem hasonlíthatjuk magunkat másokhoz, hiszen nem vagyunk egyformák. 

És Ti mit gondoltok? 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://illegalbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr116638886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Anyaként is Nő

Az Anyaként is Nő oldal egy online női magazin, személyes hangvétellel, ahol olyan témákban olvashatsz, mint az anyaság, nőiesség, stílus, párkapcsolat, szépségápolás, de találkozhatsz még izgalmas interjúkkal, ajánlókkal, érdekességekkel, és személyes gondolatokkal is. Az oldal egyik célja az inspirálódás, és hogy kreatív módon segítsek az édesanyáknak megtalálni magukban újra a nagybetűs Nőt, mind lelki mind pedig fizikai értelemben. 

Tarts velem Instagramon is!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása