Miben más egy natúrkozmetikum? - Ameli teszt

img_5110.jpg

Pár hete kaptam az Ameli cosmetics-től tesztelésre pár nagyon izgalmas terméket, ezeket fogom most Nektek bemutatni, meg mesélek egy kicsit a márkáról is :-)

Mit kell tudni a márkáról?

  • Csak természetes összetevőket tartalmaznak a termékek
  • Saját virágföldjük van Kárpátalján, ahol termesztik a felhasznált növényeket
  • A termékek 99%-a vegán (viaszt tartalmaznak egyes termékek) és állatkísérlet mentes
  • A csomagolás természetbarát és lebomló vagy újrahasznosítható
  • A kozmetikumok alapja 100%-os virágvíz
  • Minden termék kézzel készül, nagy odafigyeléssel
  • Gyermekbarát kozmetikumok

Ki a márka alapítója?

"A cég megálmodója, Marina Kárpátalján, a hegyekben nevelkedett, mondhatni a természet lágy ölén, s már idestova 6 éve annak, hogy megalapította a termékcsaládot. A természetes, kézzel készült kozmetikumok iránti szeretete egy hobbinak indult, ugyanis valami sajáttal, személyessel szerette volna meglepni szeretteit, s ezáltal esett hand-made szappanra a választása. Szinte mondanunk sem kell, hogy a szóban forgó szappan akkora sikert aratott, hogy az emberek nem tudtak betelni vele, így kezdett el gondolkodni azon, hogy komolyabban foglalkozik majd a kozmetikumokkal, s azok természetes módon történő előállításával. Az utolsó löketet kislánya adta meg számára, aki csupán egy éves volt, mikor édesanyja úgy döntött, beindítja a vállalkozását, amelyet gyermeke után, Amelinek nevezett el, s részben emiatt a kozmetikumok gyermekbarátok."

img_5111.jpg

Miért jó natúrkozmetikumokat használni?

  • Környezetkímélő, nem termelünk vele annyi szemetet, a legtöbb termék tubusa újra felhasználható
  • Csak természetes, értékes összetevőket tartalmaznak, így nem juttatunk káros anyagokat a testünkbe
  • Segít a bőrünk és a hajunk természetes egyensúlyának visszaállításában
  • Előállításuk etikus, fenntartható és állatkísérlet mentes
  • Jót teszünk velük magunknak és a bolygónak is

Természetesen nem leszek állszent, tudjátok rólam, hogy nem vagyok vegán és nem csak natúrkozmetikumokat használok, de azt gondolom, hogy tudatosan választok termékeket és már egy ideje jól beleástam magam az arcápolás témakörébe, rengeteg ezzel kapcsolatos cikket olvashattok itt nálam. Én szeretek sok mindent kipróbálni és ami a számomra legjobban bevált, azokat megtartom az általános test, haj és arcápolási rutinomban, szeretek kísérletezgetni.

img_5134.jpg

Melyik termékek váltak be nekem?

Összesen 8 terméket kaptam tesztelésre, egy szilárdsampont, egy szappant, kézkrémet, arckrémet, rózsaszínagyag arcmaszkot, ajakbalzsamot, levendulás virágvizet, és kókusztejet. 

Nekem a két óriási kedvencem az a kézkrém volt, ami amellett, hogy tökéletesen hidratálta a bőröm, nem fogjátok elhinni, de zselés szaloncukor illata van! Egyszerűen imádom, tiszta karácsony hangulatom lesz tőle :-) A másik órási favoritom az a kókusztej. Annyira gyengéd, és olyan jó illata meg állaga van, egyszerűen tökéletes! Azóta nem is használtam micellás vizet, reggel és este is ezzel törlöm át az arcomat, annyira gyengéd és tápláló, egyáltalán nem szárítja ki a bőröm, a szennyeződéseket pedig szépen eltávolítja. Ez előtt szoktam használni a virágvizet is. 

Hát én a szappanokkal sosem voltam úgy igazán kibékülve, ezt lenne a legnehezebb átvezetni a mindennapi rutinomba. Ettől függetlenül a termék szuper, csilis - csokis az enyém és nem lett száraz a bőröm használat után :-) A szilárd sampont először nem tudtam hova tenni, még sosem használtam ilyet, de azt kell mondjam, teljesen jól működik, úgy ahogy kell :-) Az a tervem hosszútávon, hogy veszek belőle párat és váltogatva fogom használni, hogy ehhez szokjon hozzá a hajam, hogy hosszútávon ne zsírosodjon olyan gyorsan. 

Az agyagos maszk is nagyon jó volt, én a levendulás virágvízzel kevertem össze, ezt heti egy alkalommal használom. Az arckrémmel is megvagyok elégedve, az én kombinált bőrömre tökéletesen megfelelt és habár krém állaga van, nem lesz másnapra tocsogós, zsíros a fejem, tehát nagyon jól beszívódik és hidratál is. Összeségében tényleg nem tudok semmi negatívat elmondani a kipróbált termékekről.

029bc10a-6c86-47cd-a68d-96a5c99e0949.JPEG

Azt tudni kell, hogy a natúrkozmetikumokra történő átállás nem megy egyik napról a másikra és nem is helyes minden cuccunkat kidobálni és ezekből bevásárolni. Ami van, azt használjuk el, aztán amiből szeretnénk natúrra váltani, azt fokozatosan vezessük be a rutinunkba. Végeredményben akkor fogjuk a legszembetűnőbben észlelni a változást, ha már csak natúr termékeket használunk. Kelleni fog a bőrünknek és a hajunknak is pár hét, mire átáll erre az üzemmódra és közben előfordulhat, hogy kicsit szárazabb lesz a bőrünk (ezek általában gyorsabban beszívódnak) vagy zsírosabb a hajunk (kell a fejbőrnek idő, mire megszokja kemikáliák nélkül) de végeredményben megéri a belefektetett energia és a testünk megfogja ezt hálálni :-)

Ha bármi kérdésetek van a termékekkel kapcsolatban, vagy szeretnétek személyre szabott krém összeállítást kapni, akkor keressétek bátran az Ameli csapatát, írhattok nekik instán is, amelicosmetics_hu néven találjátok őket :-)  

Még több tartalomért látogass el a facebook @anyakentisno illetve

instagram oldalamra is @anyakentinso

Köszönöm, hogy olvasol, várlak vissza! :-) 

A bejegyzés trackback címe:

https://illegalbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr916318024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Anyaként is Nő

Az Anyaként is Nő oldal egy online női magazin, személyes hangvétellel, ahol olyan témákban olvashatsz, mint az anyaság, nőiesség, stílus, párkapcsolat, szépségápolás, de találkozhatsz még izgalmas interjúkkal, ajánlókkal, érdekességekkel, és személyes gondolatokkal is. Az oldal egyik célja az inspirálódás, és hogy kreatív módon segítsek az édesanyáknak megtalálni magukban újra a nagybetűs Nőt, mind lelki mind pedig fizikai értelemben. 

Tarts velem Instagramon is!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása