10 vagány program, amit próbálj ki az ovisaiddal!

409bb36c-71e0-45e0-be9c-aaf71ce67811.JPEG

Az elmúlt egy évben a karantén időszakot leszámítva egész sok klassz programra sikerült eljutnunk a két ovis kisfiúnkkal (5 és 3,5 évesek) ezért arra gondoltam, hogy összeszedem őket egy bejegyzésbe, hátha ti is kedvet kaptok valamelyikhez :-) Mivel nekünk fiaink vannak, így a programok is azért fiúsabbak, de a legtöbb hely szerintem kislányoknak is ugyan olyan érdekes lehet :-) 

Minipolisz

Ezt a helyet már biztosan sokan ismeritek és jártatok is itt, mi sem hagytuk ki, és valóban egy szuper program, nálunk nagyon élvezték a gyerekek, és mi is jól elvoltunk. Aki nem ismerné a helyet, itt különböző foglalkozásokat próbálhatnak ki a gyerekek, az állatorvostól elkezdve a bankáron át a fodrászig mindenféle mesterséget eljátszhatnak a gyerekek, nagyon jól megvan csinálva! Nálunk az abszolút favorit a Lidl és a DM volt, ahol a gyerekek rendesen vásárolhattak és lecsippanthatták az árut :-D

87604255-4edf-43cb-aac2-cfe82b6f30a1.JPG

Monstertruck Show

Tudom, hogy ez nem egy állandó program, de akinek kisfia van, az ne hagyjon ki egy ilyen show-t :-D Nekem három húgom van, kicsit se érdekeltek a kocsik se régen, se most, de a gyerekeink teljesen odáig vannak ezekért az óriás kerekű monstrumokért, van egy rakás ilyen típusú kisautójuk, sőt, még a szülinapi tortájuk és monstertruckos volt, szóval nem kell azt hiszem ecsetelnem, mennyire élvezték a programot, ráadásul a végén még fel is lehetet ülni valamelyikre :-D

74011153-0ba8-4381-b05a-5f06dc9b114f.JPG

Szafari Park 

Természetesen mi sem hagytuk ki a szadai szafari parkot, óriási szerencsénk volt, mert pont felszabadult egy hely hétközben másnapra, amire le is csaptunk. Minden gond nélkül bejutottunk, nem volt tumultus, se sár, se nagy por, szóval minden jól jött össze ebből a szempontból. Számunkra is nagy élmény volt elefántokat, zsiráfokat és tevéket etetni testközelből - bár a tevék talán túlságosan is testközelbe kerültek... :-D - mondanom sem kell, hogy a gyerekek is nagyon élvezték.

b1a91051-501d-472e-8cd4-a78f58d25908.JPG

Gödöllői Királyi Kastély 

Viszont a két órás autóban ülés után kellett már egy kis mozgás, ezért átugrottunk Szadáról a kocsival pár percre lévő Gödöllői Királyi Kastélyba és a kertben sétálgattunk. Legalábbis mi, a gyerekek rohangáltak össze-vissza :-D Itt felavattam a ruhám és a kalapomat, amit a Bonprixtől kapott blogger utalványból rendeltem, így tökéletesen illettem egy kastélylátogatáshoz :-) A kalap azóta is nagy kedvencem, aki követ instán, annak gondolom feltűnt, hogy nagyjából mindenhova ezt vettem fel, úgy megszerettem :-D A ruha is teli találat volt, gyönyörű hímzett felső része van és pörgős szoknyája, nagyon hercegnős :-) Bejutni most sajnos nem tudtunk, ami a kastélymániás szívemnek eléggé fájt, de a gyerekek nagyon éltek a parkban :-)

b6f636fb-d39f-4fab-b2d0-7bbab5bba6af.JPEG

Dínó- és kalandpark Rezi

Na ez is egy irtó klassz program volt, a gyerekek még óriási szélben is lehúztak itt 4-5 órát :-D Az a legjobb, hogy egyszer kell belépőt fizetned, és utána arra ülsz fel, amire akarsz, ahányszor akarsz. A dínók teljesen élethűek, mozognak és hangot is adnak ki. A legmenőbb a dínólovaglás, és a markoló volt, de a kisvasútra is vagy négyszer felültek a gyerekek és az óriás trambulint se kímélték :-D Ezen kívül még van egy csomó játék, amit ki lehet próbálni, azóta is emlegetik a srácok, az eddigi legjobb Dínó Park, ahol jártunk itthon.

 8859c8cd-0f3a-46c7-90a4-229817e27566.JPEG

Veszprémi állatkert

Gondolom itt is sokan járatok már, mi most voltunk először és tényleg csodálatos hely! Sokkal természetesebb, mint a budapesti, a szavannás rész pedig egyenesen lenyűgöző volt! Itt is van egy kis dinópark, itt nem olyan élethűek, mint a Reziben, nem mozognak és műanyagból vannak, de klassz volt, főleg a végén a nagy homokózó, ahol ki lehet ásni dinó csontvázakat, na az zseniális ötlet! Illetve ha már itt tartunk, mind két dínós helyen lehet kapni ilyen gipszbe öntött dínó csontvázat, amit ilyen kis vésővel kell kiásni. Ha akartok magatoknak egy óra csendet, akkor szerezzetek be egy olyat mindenképpen :-D Az állatkerti séta végén pedig egy óriási szavannás játszótér is várja a gyerekeket. 

3e78c3a0-7d54-4311-a896-677ff60ee32b.JPG

Pannon Csillagda

Tudtátok, hogy van a Balaton környékén egy planetárium? :-) Az állatkertezés után másnap ellátogatunk a bakonybéli Pannon Csillagdába, ami szintén egy szuper élmény volt! Négy emeleten keresztül merülhetünk el a világűr rejtelmeibe, ezen kívül van vetítés félgömb alakú kupolára és csillagnéző is, amire sajnos nem tudunk felmenni, mert felhős volt az ég. Nagyobbaknak szerintem még érdekesebb, de a mi ovisainknak is nagyon tetszett :-)

5d83c398-d376-4768-b021-c8cd1ff3def8.JPG

Aeropark

Az Aeropark a Liszt Ferenc reptér melletti repülőgép park és múzeum, az elmúlt 60 év magyar repüléstörténet darabjait lehet itt megtekinteni. Van több gép is, amibe be lehet menni, ki lehet próbálni a pilóta fülkét, és van, aminek a belsejében múzeumot alakítottak ki. Nagyon érdekes volt, a fiúk teljesen odavoltak :-)

c3524144-6518-49a4-94b5-e98c37c58540.JPG

Henryx Western city

Ha szeretitek az indián, cowboy és western témát, akkor ezt a helyet ne hagyjátok ki! :-D A mi családunk nagy western rajongó, így számunkra nagyon izgi volt a program! Mi egy olyan nap mentünk, amikor alapból is volt rendezvény. Az egész helyszín brutál jól meg van csinálva, az elején kell pénzt váltani, mert bent már csak dollárral lehet fizetni (1000 Ft = 1000 Henryx dollár). Lehet lőni, célba dobni, rodeózni, van kisvasút, illetve több mini múzeum is, valamint egy filmvetítő szoba is. A szórakozásról a beöltözött kaszkadőrök gondoskodnak, a vonaton előadnak egy történetet is. Arra érdemes figyelni, hogy néha random nekiállnak lövöldözni, ami ijesztő lehet a kicsiknek, de senki ne aggódjon, mindenki biztonságban van ;-)

4b2a7e3f-2984-48d3-bcc1-f37beded9013.JPEG

Szelim - barlang

Hát ez egy irtó klassz hely volt, még sosem voltam ilyen különleges barlangban, ami egyébként őskori lelőhely is, rengeteg lelet került innen elő és egészen hajmeresztő történetek keringenek róla. Kocsival fel lehet menni, onnan egy kellemes 10 perc séta, amíg eléritek a barlangot. Egy kis résen lehet bemenni, és utána egy gigantikus méretű egy légterű barlangban találjátok magatokat, egészen lenyűgöző a látvány és a kilátás is, ha Tatabánya közelében jártok, semmiképpen ne hagyjátok ki!

9eee7b20-fe97-4a1e-9928-22fa51dfa5bd.JPG

Tatai Fényes Tanösvény

És ha már Tatabánya, akkor Tatán pedig a Fényes Tanösvényhez érdemes ellátogatni. Lenyűgöző szépségű lápvidék, teknősök, madarak, hódok és egy nagy kilátó is van itt, az egész faösvény a lápra lett kiépítve és az egyik részen átlehet menni csónakkal is vagy egy függőhídon keresztül is a másik oldalra. A forrásokból enyhén szénsavas, 20-22°C hőmérsékletű víz tör fel. Nagyjából 1 órás túra és a végén van egy szépséges tó, amiben meg lehet mártózni nyáron :-)

120f8ade-84c6-4ea3-8d9e-4152cf18e34c.JPG

Ti voltatok már valamelyik programon? Melyik került fel a bakancslistátokra? :-)

A képek felhasználása nem engedélyezett!

Még több tartalomért látogass el a facebook @anyakentisno illetve

instagram oldalamra is @anyakentinso

Köszönöm, hogy olvasol, várlak vissza! :-)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://illegalbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr616176886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Anyaként is Nő

Az Anyaként is Nő oldal egy online női magazin, személyes hangvétellel, ahol olyan témákban olvashatsz, mint az anyaság, nőiesség, stílus, párkapcsolat, szépségápolás, de találkozhatsz még izgalmas interjúkkal, ajánlókkal, érdekességekkel, és személyes gondolatokkal is. Az oldal egyik célja az inspirálódás, és hogy kreatív módon segítsek az édesanyáknak megtalálni magukban újra a nagybetűs Nőt, mind lelki mind pedig fizikai értelemben. 

Tarts velem Instagramon is!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása