Így határozd meg, hogy melyik testalkat típusba tartozol!

1afd6cfb03efcd0be0ec0a6122073530.jpg

Múltkor feltettem a Facebook oldalamon a kérdést, hogy tudjátok-e, hogy melyik testalkat típusba tartoztok. Többen megválaszoltátok a kérdést, de láttam, hogy páran bizonytalanok vagytok ezt illetően, így arra gondoltam, hogy összegyűjtöm Nektek érthetően, hogy hogyan tudjátok otthon leellenőrizni, hogy melyik típusba tartoztok. Ez azért fontos, mert minden testalkathoz más-más ruhák passzolnak, és ha betudjátok kategorizálni magatokat, akkor sokkal könyebb lesz majd előnyösebb ruhákat választanotok :-)

Alapvetően 5 testalkat típust szoktunk megkülönböztetni egymástól, ezeknek már sok különböző fantázia nevet adtak az évek során a formájukból adódóan, és van, aki még ezeken belül is megkülönböztet még további alkatokat, de ott már csak árnyalatnyi különbségek vannak, és ebbe az ötbe szerintem mindenki be tudja kategorizálni magát. Mindenek előtt szeretném leszögezni, hogy előnytelen alak nem létezik, csak előnytelen öltözködés. Azon nem tudunk változtatni, hogy milyen alkattal születtünk, de kitudjuk mindegyikből hozni a legjobban. És azt se felejtsük el, hogy a testalkatokon belül is különböző mértekkel rendelkezünk, hiszen lehet például valaki XS-es és XXL-es homokóra alkatú is.

a28bb87f-28df-48b6-962e-6faee909b3b3.JPEG

Első lépésként állj egy egészalakos tükör elé fehérneműben, és húzd ki magad, hogy a lehető legpontosabban fel tud térképezni a helyzetet, ha pedig egy centist is tudsz szerezni, az a legjobb. Tulajdonképpen alapvetően az alábbiak méretarányait kell megvizsgálnod: Vállak,  derék, és a csípő. Igyekeztem a legérthetőbben körülírni és szemléltetni a típusokat, illetve pár tippet is írtam, a teljesség igénye nélkül, amivel talán kicsit könyebb lesz elindulni :-)

Háromszög vagy körte

Ennek az alaknak a fő jellemzője, hogy a csípő szélesebb, mint a váll. A lábak, fenék is hangsúlyosabb lehet, a derék rész többnyire vékony, ívelt, a mellek általában kisebbek, vagy normál méretűek, főleg az alsó testre híznak a körte alkatúak. Ezen belül meg szokták még különböztetni a szögletes és a gömbölyded körte alkatot.

Tipp: A cél, hogy ki legyen egyenlítve az összkép, tehát hogy a vállunk szélesebbnek tűnjön, hogy arányos legyen a csípőnkkel, és a csípőnket lehetőleg ne nagyítsuk optikailag. Szélesebb vállakat elérhetsz egy jó válltöméssel, csónaknyak kivágással, de mintás, vízszintes csíkos, vállban fodros, díszes felsőkkel sem lőhetsz nagyon mellé. Alulra pedig érdemesebb a sötétebb, nem mintás, vagy túlzottan koptatott nadrágokat választani. Lehetőleg kerüld a a test vonalát szorosan követő, mintás szoknyákat, helyette inkább válasz valami lágyabb esésű darabot. 

181b0f06-5f1e-4551-b040-7b5c27341763.JPEG

 

Fordított háromszög

Ebben az esetben az előző ellentéte az igaz, a vállak szélesebbek, mint a csípő, nagyobb mell a jellemző, és a felső testre hajlamosabb hízni az, aki ilyen testalkattal rendelkezik. A lábak viszont általában vékonyak, a derék keskeny, kevésbé ívelt, inkább egyvonalban van a mellkassal.

Tipp: Ha fordított háromszög alkatod van, akkor szintén ki kell egyenlíteni az összképet, csak pont ellentétesen, a csípőt kell szélesebbnek láttatni a vállakhoz képest. Ez elérheted egy jó övvel, pliszírozott szoknyákkal, vagy derék részen mintás ruhadarabokkal, közben pedig kerüld a vállak hangsúlyozását. 

396b79bf-56e3-420b-b0da-f0b5e8718544.JPEG

Homokóra

Aki homokóra alkattal rendelkezik, annak egyvonalban van a válla a csípőjével, általában mindkettő szélesebb, gömbölyded, a mellbőség a legtöbb esetben megegyezik a csípőbőséggel, a dereka viszont jóval, minimum 25-30 cm-el vékonyabb az előbbieknél. 

Tipp: Itt az egyensúly megtartása a fontos a vállak és a csípő között, illetve a vékony derék hangsúlyozása. Ennek a típusnak szinte bármi jól áll, csak figyelni kell az összképre. 

134a2f31-cde9-4182-8f16-eac95fec8a68.JPEG

Vonalzó

Erre a típusra az jellemző, hogy szinte egyvonalban van a válla, dereka, és a csípője, általában kisebb mellek, és lapos has társul hozzá, nem jellemzőek rá a hangsúlyos domborulatok.

Tipp: Itt az a cél, hogy a derék részt hangsúlyozzuk ki, és hogy kicsit lágyítsunk, kerekítsünk a csípő és a váll vonalán. Ezáltal egy sokkal nőiesebb összképet tudunk majd varázsolni. Erre az egyik legjobb mód egy jó öv, vagy egy mintás, színes, magasított derekú szoknya vagy nadrág. Felülre előnyös lehetnek a fodros, színes, csónak kivágású blúzok. 

6650e80f-4a89-4286-9446-100c4d7a9103.JPEG

Alma

Az alma alkatúaknak is többnyire egy vonalban van a válla, csípője, dereka, viszont sokkal gömbölyded és szélesebb, jellemző a nagyobb mell, és kissé a előredomborodó pocak, a derék rész nem igazán rajzolódik ki. 

Tipp: A cél, hogy eltereljük a figyelmet a hasról, és hogy összeségében kicsit hosszabbnak láttassuk magunkat. Kerüld a szűk, vízszintes csíkos és a mintás felsőket, sokkal előnyösebb például egyszínű, vagy apró mintás blúz, és a V kivágás is jól szokott mutatni. Ne viselj túl bő ruhákat, mert azokban nagyobbnak fogsz tűnni, viszont ha egyszerre csak egy színt viselsz, az nyújtani fogja az összképet. Az átlapolós, derékban enyhén húzott egybe ruhák is nagyon jól mutatnak rajtad. 

ecdb7d0a-029a-4a99-a0ee-05a7b2791f42.JPEG

 

Természetesen még rengeteget lehetne erről írni, és árnyalni a képet, nem véletlen, hogy ez egy külön szakma :-)  Én most a lényeget szerettem volna összefoglalni, ami kiindulási alapnak szerintem megfelelő. Ha szeretnétek, majd a későbbiekben írok hosszabban is a különböző típusokról külön-külön. 

Ezek alapján melyik típusba sorolnád magad? :-)

Még több tartalomért látogass el a facebook @anyakentisno illetve

instagram oldalamra is @anyakentinso

Köszönöm, hogy olvasol, várlak vissza! :-)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://illegalbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr1615713872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Anyaként is Nő

Az Anyaként is Nő oldal egy online női magazin, személyes hangvétellel, ahol olyan témákban olvashatsz, mint az anyaság, nőiesség, stílus, párkapcsolat, szépségápolás, de találkozhatsz még izgalmas interjúkkal, ajánlókkal, érdekességekkel, és személyes gondolatokkal is. Az oldal egyik célja az inspirálódás, és hogy kreatív módon segítsek az édesanyáknak megtalálni magukban újra a nagybetűs Nőt, mind lelki mind pedig fizikai értelemben. 

Tarts velem Instagramon is!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása