Hozzávalók
- 55 dkg liszt
- 30 dkg Rama
- 2 tojássárgája
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg méz
- 4 dkg kakaó
- 1kk szódabikarbóna
- 1/2 csomag mézeskalács fűszerkeverék
Mázhoz
- 1 db tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
- kevés citromlé
Elkészítés
A lisztet a kakaóval, és a szódabikarbónával elkeverjük, majd belemorzsoljuk a margarint. Ezután a többi hozzávalóval együtt jól összegyúrjuk. Ha megvagyunk, hagyjuk három órán át pihenni a tésztát, majd ismét gyúrjuk át. A kész tésztát nyújtsuk ki kb. 3cm vastagra, és máris lehet szaggatni mindenféle jópofa formával. Előmelegített sütőben 180-200 fokon süssük nagyjából 5-6 percig. A díszítéshez a fehérjét kemény habbá verjük, a porcukrot kanalanként adjuk hozzá, összesen nagyjából 10 percig kell elektromos habverővel keverni, majd a végén adjunk hozzá egy kevés citromlevet, ettől lesz szép fényes a máz.
Még több tartalomért látogass el a facebook @anyakentisno illetve
instagram oldalamra is @anyakentinso
Köszönöm, hogy olvasol, várlak vissza! :-)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.