Ez történik, ha egy ománi herceg nekiáll parfümöt gyártani

44-amouage-corner-shop-in-oman-airport.jpg

Arra gondoltam, hogy így az ünnepek előtt hozok Nektek egy érdekes beszámolót egy rendkívül különleges és értékes parfüm családról, az Amouage-ról. Itthon nem annyira ismert, egyrészt mert nem tömegcikk, másrészt az európai orr számára szokatlan illatjegyekkel rendelkeznek a parfümök, és hát, mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, ha szeretnénk birtokolni egyet közölük. Na miért is ilyen különleges?

Az Amouage márkát az ománi királyi család egyik tagja, Őfelsége Sayyid Hamad bin Hamoud Al Busaid alapította még 1983-ban. A különlegessége, - persze azon kívül, hogy egy herceg nevéhez fűződik - hogy kizárólag nagyon értékes, luxus összetevőket tartalmaznak a parfümök, mint például az ománi ezüst tömjén, az egyedülálló ománi sziklarózsa vagy a mirha, valamint teljesen mentesek minden olcsó, szintetikus anyagtól. Az újabb Amouage parfümöket a dél-franciaországi Grasse –ban készítik, amit a parfümvilág fővárosaként is emlegetnek. Innen tovább vándorolnak az ománi gyárba, ahol kb. két hónapos procedúra veszi kezdetét. Ezekben a parfümházakban a független parfümőrök, természetes és válogatott alapanyagokkal és alkotói szabadsággal dolgozhatnak. Semmin nem spórolnak, mindenből a legjobbat és a legdrágábbat válasszák.

amouage2.jpg

Kép forrása

A csomagolás is szinte teljesen kézzel készül, a végeredmény pedig a legszigorúbb minőség ellenőrzésen megy keresztül. A márka kedvelői közé a királyi család tagjai, befolyásos emberek, a film-, zene-, divat- és a sportvilág hírességei tartoznak. Marcia Cross, Randy Quaid, Benjamin Bratt, Kate Moss, vagy Pierce Brosnan is lelkes Amouage vásárló.

Na de milyenek a valóságban?

A VIP-Parfümtől kölcsönkértem egy csomó női és férfi parfümmintát, már egy ideje tesztelgetjük őket a férjemmel és a parfümmániás húgommal. Hát, eléggé megoszlottak a vélemények... Abban mindannyian egyetértettünk, hogy tagadhatatlanul érződik rajtuk, hogy ezek nagyon nemes, karakteres, keleti illatok, mintha Jázmin palotájába csöppentünk volna. Viszont számomra az összes közül talán kettő volt, amire azt mondom, hogy vállalható, a többit egyszerűen nem bírtam elviselni... Ráadásul szinte levakarhatatlanok, ha ezekből használsz pár cseppet, 24 órán át biztosan nem fogsz megszabadulni még fürdés után sem az illattól :-D 

img_6847.JPG

Érdekes, mert a húgom és a férjem is kitudtak választani többet is, amit szívesen viselnének. Aztán a férjemen végül nekem is megtetszett egy-kettő, egész elviselhetővé szelídültek pár óra leforgása alatt :-D

Számomra talán azért sem jönnek be annyira, mert olyan szokatlanok az illatkombinációk, és annyira tömény a 100%-os tisztaságú, minőségi összetevőknek köszönhetően, hogy egyszerűen nem képes befogadni az orrom őket. De ezek szerint vannak, akinek bejönnek ezek a luxus parfümök. 

Ha Te kedveled az exkluzív, keleties, niche parfümök világát, inkább a minőséget részesíted előnyben a mennyiséggel szemben, és nem sajnálsz kiadni 40-50 ezer forintot egy illatra, akkor azt hiszem ezeket a parfümöket imádni fogod.

Az én kedvencem a Dia volt, aminek az összetevői a következők: Alap: cédrus, európiai napraforgó, fehér pézsma, guajakfa, szantálfa, tömjén, vanília. Fej: bergamott, ciklámen, füge, ibolya levelek, tárkony, zsálya Szív : barackvirág, bazsarózsa, írisz gyökér, narancsfa virága, rózsaolaj

Húgom ajánlja: Journey, Sunshine, Lyric

Férjem ajánlja: Silver, Fate

1543922973713.JPEG

 Ti bevállalnátok valamelyiket?

Még több tartalomért látogass el a facebook @illegalbeautyblog illetve

instagram oldalamra is @illegalbeautyblog

Köszönöm, hogy olvasol, várlak vissza! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://illegalbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr3514427236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Anyaként is Nő

Az Anyaként is Nő oldal egy online női magazin, személyes hangvétellel, ahol olyan témákban olvashatsz, mint az anyaság, nőiesség, stílus, párkapcsolat, szépségápolás, de találkozhatsz még izgalmas interjúkkal, ajánlókkal, érdekességekkel, és személyes gondolatokkal is. Az oldal egyik célja az inspirálódás, és hogy kreatív módon segítsek az édesanyáknak megtalálni magukban újra a nagybetűs Nőt, mind lelki mind pedig fizikai értelemben. 

Tarts velem Instagramon is!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása