Nem a köldökig kivágott ruhádtól leszel vonzó

 

audrey-hepburn-394261_960_720.jpg

Ebben a posztban azokhoz szeretnék szólni, akik úgy gondolják, hogy csak azokban a ruhákban lehetnek vonzóak, amik nem sok mindent hagynak a fantáziára. Ha ezt még senki sem mondta volna Neked, akkor most mondom: lehetsz anélkül is gyönyörű, hogy közszemlére bocsájtanád mindenedet!

Úgy gondolom, hogy azok a nők, akik csak úgy képesek felöltözni, - vagy inkább nem felöltözni -, hogy lehetőleg minden porcikájuk kilátszódjon, kicsit elvannak tévedve, és nem tisztelik a saját a testüket, esetleg önbizalomhiányban, vagy feltűnési viszketegségben szenvednek. Mert mire jó az, ha olyan képet posztolsz magadról, ami jóformán semmit nem takar belőled, arról nem beszélve, hogy a kép valószínűleg előtte még átesett egy alapos retusáláson és a filterekkel sem fukarkodtál. Aztán ha a neten szörföző unatkozó férfiaktól megkapod hogy "wow, de jó csaj vagy", a nők pedig irigykedve biggyesztenek a fotód alá egy szívecskés fejet, akkor elégedett vagy? Ettől függ a boldogságod?

Vagy attól érzed jobban magad, ha az utcán sétálsz egy szál melltartóméretű toppban és egy francia bugyinál is rövidebb nadrágban, és a férfiak utánad néznek, beszólogatnak, a merészebbek esetleg rá is vágnak a hátsódra, és nem utolsó sorban a nőtársaidtól sem szégyellsz bezsebelni pár gyilkos pillantást? Hogy ha neked tényleg ez tetszik, akkor az a te dolgod. De ha csak azért csinálod ezt, mert egy külső nyomás rád akarja ezt kényszeríteni, vagy mert mindenki ezt csinálja, ezért neked is KELL, az szerintem nem helyes. 

photographer-234907_960_720.jpg

Félreértés ne essék, nem arról beszélek, hogy lomposan, tógában, vagy csadorban kell az utcákat róni, erről szó sincsen! Csupán arra szeretnék rávilágítani, hogy óriási a különbség a közönséges és a csinos öltözködés között, sokan valahogy mégsem érzékelik a határvonalat, különösképpen nyáron nem. Azt meg végképp nem állítom, hogy ha bárminemű zaklatásnak is van kitéve egy nő, hogy az az ő hibája. Ha valaki meztelenül rohangálna, akkor sem lenne egy másik embernek joga olyan módon hozzáérni, amire ő nem adott engedélyt. 

Viszont nem kell ahhoz nem felöltöznöd, hogy szép, és vonzó legyél, hidd el, hogy egy normálisan szabott ruhában, ami illik az alakodhoz, és a személyiségedhez, gyönyörű leszel, nem kell ehhez kipakolnod mindenedet. Az a férfi, akinek csupán a köldökig kivágott felsőd keltette fel az érdeklődését, reggelre még a nevedre sem fog emlékezni, de lehet a sajátjára sem, és nem érdemel meg téged! Ne járulj hozzá az öltözködéseddel ahhoz a nézetthez, ami kimondva, kimondatlanul azt sugallja, hogy a női test csak egy darab hús, nincsen értéke, bárki meggyalázhatja, átgázolhat rajta, és eldobhatja, ha már nem illeszkedik az éppen aktuális szépségideálhoz. Mert igenis érték vagy, és a tested is az, nem pedig holmi árucikk.

Persze most lehet mondani, hogy nehogy már meg merészelje a 21. században valaki mondani valakinek, hogy mit viselhet és mit nem.... stb. Nem is eről van szó.  Ma már a konzervatív szó konkrétan szitok szóvá alakult át. Én vállalom, hogy sok mindenben ragaszkodom a klasszikus értékékhez, mert valóban értéknek tartom, és ami jó, azt nem fogom eldobni semmilyen idióta divathóbort kedvéért. Nem kell velem egyetérteni, de a véleményemhez ugyan olyan jogom van, mint azoknak, akik a nagy nagy elfogadást hirdetik, csak éppen azt felejtik el, hogy akik nem úgy gondolkoznak mint ők, azt ők ugyan úgy megbélyegzik. Szóval erről ennyit. 

Számomra fontos, hogy megőrizzem a méltóságomat, hogy a megjelenésem nőies legyen, ugyanakkor tiszteletet ébresszek a körülöttem lévőkben. És számodra?

Még több tartalomért látogass el a facebook @illegalbeautyblog illetve

instagram oldalamra is @illegalbeautyblog

Köszönöm, hogy olvasol, várlak vissza! :)

képek forrása: pixabay

 

A bejegyzés trackback címe:

https://illegalbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr5012574593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

illegal beauty 2017.06.10. 23:28:01

Ezt egy kedves olvasómtól kaptam e-mailben a posztra reflektálva:

"Szervusz/szervusztok!:)

A nevem Johanna és lassacskán a 16. életévemet töltöm. Tudom, bizonyára csak egy porszem vagyok a szélben, mert a véleményem nem érhet valami sokat. Viszont nem bírtam szó nélkül hagyni a dolgot. Most bukkantam rá erre a blogra és egyszerűen szerelem első látásra. Az utolsó bejegyzést olvastam elsőként és le a kalappal, mennyire jól látta az írója a helyzetet. Teljesen egyet tudok érteni mindenben, amit leírt és csak csodálni tudom, pláne, hogy mások nem látják így, magától értetődően, az akire éppen igaz. Lényegében csak ehhez a bejegyzéshez szerettem volna hozzászólni, bár a többit is nagyon jónak tartom. Idődet/időtöket nem is húznám tovább, csak hangomat akartam picit hallatni. További szép napot!

Puszi, Johanna"

Nagyon fontos a véleményed, és itt is köszönöm, hogy ezt megosztottad velünk! :)

Anyaként is Nő

Az Anyaként is Nő oldal egy online női magazin, személyes hangvétellel, ahol olyan témákban olvashatsz, mint az anyaság, nőiesség, stílus, párkapcsolat, szépségápolás, de találkozhatsz még izgalmas interjúkkal, ajánlókkal, érdekességekkel, és személyes gondolatokkal is. Az oldal egyik célja az inspirálódás, és hogy kreatív módon segítsek az édesanyáknak megtalálni magukban újra a nagybetűs Nőt, mind lelki mind pedig fizikai értelemben. 

Tarts velem Instagramon is!

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
süti beállítások módosítása