Így válassz a bőrtípusodnak megfelelő alapozót

istockphoto-912011612-612x612.jpg

Megtalálni a tökéletes alapozót majdnem olyan nehéz, mint megtalálni álmaid szerelmét... Passzoljon az arcszínedhez, legyen természetes hatása, ne legyenek benne káros anyagok, a pénztárcád se lássa kárát, és persze a bőrtípusodnak is legyen megfelelő. Nem könnyű dolog, de azért nem is lehetetlen vállalkozás. Arra gondoltam, hogy összegyűjtöttem nektek bőrtípusok szerint, hogy mire figyeljetek alapozó vásárlás során.

Ebből a szempontból mindegy, hogy alapozót, színezett hidratálót, CC vagy BB krémet használsz, mert sok az átfedés az egyes kategóriákon belül, van olyan alapozó, ami gyengébb fedést biztosít, mint egy BB krém, és így tovább. Most azt nézzük meg, hogy ha megvan, hogy a felsoroltak közül melyik bőrtípusba tartozol, hogy milyen alapvető dolgokat néz meg egy alapozó vásárlás előtt. 

5de6a26879d7570a0e0520f2.jpeg

Zsíros, pattanásokra és kifényesedésre hajlamos bőrre: Ebben az esetben mindenképpen egy olajmentes folyékony alapozót válassz, ami jól építhető, és megfelelően elfedi a pattanásokat, hegeket. Erre jöhet még matt, por állagú púder vagy ásványi alapozó, de csak vékonyan, hogy ne üljön meg a ráncokban. Ha tágak a pórusaid, akkor érdemes az egész folyamat előtt primert használni, hogy kicsit ki tud egyengeti a bőrhibákat. 

Kombinált bőrre (T vonalban zsíros, de az orca szárazabb): Itt is az olajmentes folyékony alapozók lesznek a nyerők, viszont a szárazabb részeket érdemes jól aláhidratálni, különben néhol csúnya száraz alapozó foltos lehet az arcunk. Legalább a T vonalban itt is javasolt egy matt púder használni még pluszba. 

Normál bőr: A se nem túl zsíros, nem is száraz, és alig pattanásos bőrűeknek viszonylag könnyű dolguk van, mert elég akár egy színezett hidratáló krém, vagy egy könnyű fedésű alapozó is az egységes, üde bőr eléréséhez. Attól függően válassz alapozót, hogy matt, vagy fényesebb hatást szeretnél inkább. 

Száraz bőr: Ez a bőrtípus igényli a leginkább az extra hidratálást, ezért érdemes inkább krém alapú alapozót használni, és még az alá is hidratálni, hogy ne éktelenkedjenek száraz foltok az arcbőrünkön. Ebben az esetben nyugodtan választhatsz fényes, selymes hatásút is.

toplistasalapozok.jpg

 Hogyan válassz akkor alapozót?

Ha megvan, hogy milyen bőrtípusod, akkor utána tájékozódj. Keress rá a neten, vagy a legnépszerűbb krémtesztelős honlapon a bőrtípusodnak megfelelő alapozókra, és kezd el nézegetni a véleményeket. Válassz ki 2-3 olyan terméket, amit sokan ajánlottak, neked is szimpatikus, ki is tudod próbálni élőben, és meg is engedheted magadnak, hogy megvásárold. 

Ezután menj el az üzletbe, és vigyél magaddal egy kis tükröt. Többféle árnyalatot fogsz találni, próbáld meg belőni, hogy melyik lehet az, amelyik a te színed, majd a teszterből vegyél egy keveset, és kend el az orcád, és nyakad találkozásánál. Ha ezzel megvagy, akkor menj ki az üzletből az utcára természetes fénybe, és a kis tükröd segítségével nézd meg, hogy melyik szín illik a legjobban az arcbőröd színéhez. Egyszerre többet is kipróbálhatsz, csak akkor jegyezd meg, hogy melyik melyik. 

Tudom, ez kicsit hosszadalmasnak meg körülményesnek tűnik, de hidd el, megéri! Nekem egyébként kombinált a bőröm, és már nagyon régóta a Catrice HD Liquid Coverage 2500 forintos alapozóját használom, amiről már külön cikk is született, és tökéletesen megvagyok elégedve vele! Gyönyörűen fed, jól építhető, teljesen matt lesz tőle a bőröm, még púdert se szoktam hozzá mindig használni. Közben sok minden mást is kipróbáltam már, meg fogok is még szerintem, de mindig visszatérek hozzá, és 90% ezt használom. 

Segítségképpen még ezekről hallottam/írtak nagyon jókat: L'Oreal True Match, Estée Lauder Double Wear, és a Maybelline Fit Me! 

Nektek melyik alapozó vált be eddig a legjobban?

81ib5jatltl_sl1500.jpg

 A cikk létrejöttét a Notino támogatta

Még több tartalomért látogass el a facebook @anyakentisno illetve

instagram oldalamra is @anyakentinso

Köszönöm, hogy olvasol, várlak vissza! :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://illegalbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr8515401114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Anyaként is Nő

Az Anyaként is Nő oldal egy online női magazin, személyes hangvétellel, ahol olyan témákban olvashatsz, mint az anyaság, nőiesség, stílus, párkapcsolat, szépségápolás, de találkozhatsz még izgalmas interjúkkal, ajánlókkal, érdekességekkel, és személyes gondolatokkal is. Az oldal egyik célja az inspirálódás, és hogy kreatív módon segítsek az édesanyáknak megtalálni magukban újra a nagybetűs Nőt, mind lelki mind pedig fizikai értelemben. 

Tarts velem Instagramon is!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása