Mitől olyan drágák a niche illatok?

ferfi_parfum.jpg

Egyre többször botlunk a niche kifejezésbe, ha parfüm témában kutakodunk. De vajon mit jelent pontosan ez a szó, és mégis milyen egy niche illat? Ennek jártam most utánna. 

Maga a szó francia eredetű, és általános értelembe véve azt jelenti, hogy zug, fülke. Viszont üzleti értelemben a niche kifejezés arra utal, hogy a termék egy szűk piaci rést hivatott betölteni.

Ha niche parfümről van szó, az első szabály, hogy nincsnek szabályok, a parfümőröknek szabad kezük van az alkotás során. Továbbá ami leginkább megdobja egy ilyen parfüm árát az az, hogy különleges, ritka és valódi összetevőket használnak, majd ezekből mindenféle bonyolult és drága technológiákat alkalmazva alkotnak meg egy új illatot.

Valamint ezek szinte mind EDP, az az Eau de Parfum, vagy Parfum Extract parfümök, vagyis ezekben található a legtöbb illatanyag koncetráció. Ez garantálja, hogy nem illannak el olyan hamar. Ebben a világban nem a profit számít, és hogy minél többet eladjanak a termékből. Egy szűk, kifinomult, luxus kedvelő vásárlóközönséget céloznak általában, akiknek számít az egyediség és a minőség. Ezért is van, hogy egy ilyen parfüm több tízezer forinttól akár több százezer forintba is kerülhet. Továbbá azt még fontos megjegyezni, hogy attól, hogy egy parfüm drága, még nem lesz niche illat. 

montale-banner-11.jpg

Nekem az első niche illatom az a Montale Tropicale Wood, amit a Vip-parfümtől kaptam tesztelésre, és ahhoz képest nem is olyan vészes az ára, hogy luxus cikkről van szó. Bevallom őszintén engem a külseje nem igazán fogott meg, sokkal jobban tetszenek a letisztult üvegcsébe zárt illatok, mint az ilyen színes flakonos megoldások. Mindenesetre még mindig jobb mint pl. a Moschino ablaktisztítós verziója :-D Szóval az én ízlésemnek ez túl csicsás és keleties. 

Pár szó a Montale illatokról

  • Pierre Montale francia parfümőr alapította a márkát Párizsban
  • Sok ideig élt Szaúd-Arábiában, és az ottani uralkodó családnak készítette az illatokat
  • A legjobb minőségű természetes, és különleges alapanyagokat használja

montaleaoudlagoon5-1000x1000.jpg

Kicsit féltem, hogy illatra milyen lesz, vajon orrba fog-e vágni valami brutál erős "Aladdin" aroma, és 2 napig nem szabadulok tőle, vagy inkább finomra hangolták a dolgot. Szerencsére az utóbbi történt, ugyanis nagy meglepetésemre egy kellemes, édeskés, bőrös, púderes illatot kapunk elsőre, ami később sem fog bevadulni. Aztán kis idő elteltével előbújnak a gyümölcsös jegyek is, de egyfajta misztikus púderfelhőbe burkolva, ami igazán különleges szerintem. Érződnek rajta a keleties vonások, de nem egy Amouage illat, szóval abszolút viselhető azok számára is, akik inkább az európai illatokat preferálják.

img_9113.jpg

A tartósságára sem lehet panaszom, nagyon sokáig érződik, ami valahol elvárás is egy ilyen illatnál. Ugyan uniszex parfümként árulják, de szerintem férfiak számára túl lágy, túl édes elsőre. 

Összeségében szerettem, de nem lett a kedvencem. Viszont tényleg brutál tartós, egész sok változat létezik belőle, és az ára is jó ahhoz képest, hogy niche illat. 

Még több tartalomért látogass el a facebook @anyakentisno illetve

instagram oldalamra is @anyakentinso

Köszönöm, hogy olvasol, várlak vissza! :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://illegalbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr1915260382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Anyaként is Nő

Az Anyaként is Nő oldal egy online női magazin, személyes hangvétellel, ahol olyan témákban olvashatsz, mint az anyaság, nőiesség, stílus, párkapcsolat, szépségápolás, de találkozhatsz még izgalmas interjúkkal, ajánlókkal, érdekességekkel, és személyes gondolatokkal is. Az oldal egyik célja az inspirálódás, és hogy kreatív módon segítsek az édesanyáknak megtalálni magukban újra a nagybetűs Nőt, mind lelki mind pedig fizikai értelemben. 

Tarts velem Instagramon is!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása