Így öltözz, ha a dresszkód smart casual!

1534532514456.JPEG

A napokban került fel Bereczki Enikő ifjúsági szakértő blogjára egy interjú Dr. Schiffer Miklós stílusszakértővel, ahol a DRESS UP! kampány keretein belül beszélgettek az öltözködésről, és szóba került a casual, mint stílus, amit sokan félreértelmeznek. Schiffer szerint sokan nincsenek teljesen tisztában az ezzel kapcsolatos fogalmakkal, így arra gondoltunk Enikővel, hogy kicsit utána járok a dolgoknak, és összeszedem, hogy mit is takar pontosan a smart casual. 

A legjobban talán úgy lehetne megfogalmazni, hogy egy elegáns, ugyanakkor kényelmes, sikkes öltözék, amibe elég sok minden belefér, ha jól kombinálunk. Hozzám ez a stílus áll a legközelebb, régebben elegánsabban öltöztem, farmert például, vagy sportcipőt nem is hordtam egyáltalán. Aztán megszülettek a gyerekek, és kicsit engedtem a gyeplőn e tekintetben, már hajlandó vagyok felvenni farmert, sőt, van egy szakadt farmerom is, mondjuk elég visszafogott ahhoz képest, de akkor is... :-D Szóval visszakanyarodva, a smart casualben megtaláltam a számomra tökéletes stílust, ami elegáns, ugyanakkor vagány is, és szerintem kijelenthetjük, hogy egész kényelmes is. 

Férfi smart casual

1534503718815.JPEG

Ennek a stílusnak az egyik alapvető kelléke egy jól szabott zakó. Ez lehet egyszínű, de kicsit merészebb is, lényeg, hogy passzoljon az outfit többi részéhez. Választhatunk hozzá inget, ez szintén lehet egyszínű, de akár kockás, vagy csíkos is, lényeg, hogy harmonizáljanak egymással a viselt darabok. Viszont a csavar a történetben ez esetben, hogy nem kell semmiféle nyakkendő, elég csak úgy lazán kigombolva hagyni a fölső pár gombot, és tádám :-) De a merészebbek felvehetik egy egyszínű sima, vagy galléros pólóval is ing helyett, illetve hidegebb időben egy egyszerű kasmír pulóverrel is nagyon jól mutat ez az összeállítás.

1534503841489_1.JPEG

1534503937564.JPEG

Nadrág választásakor a nagyon elegáns, élére vasalt darabok nem a legmegfelelőbbek, helyette válasszunk egy divatos pamut nadrágot, vagy egy sötét farmert, ami persze nem cicanadrág, de nem is bő szárú. Cipők esetében is inkább az elegánsabb vonalat érdemes követni, de persze nem kell lakkcipőt húzni, a tengerész cipők és társaik abszolút megfelelnek erre a célra, de akár egy converse is jó választás lehet alkalomtól függően. A papucsokat és a sportcipőket azonban érdemes kerülni, ha a dresszkód a smart casual. És ha fel szeretnéd dobni a szetted, azt egy vagány napszemüveggel, sállal, vagy dísz zsebkendővel is megteheted. Az fontos, hogy mindig vegyük figyelembe az adott helyet és eseményt is, ahová készülünk.

 

Női smart casual

1534532295298.JPEG

1534504507211.JPEG

Ha ebben az irányzatban gondolkodunk, akkor olyan lezseren elegánsan kell felöltöznünk. Nőknél jóval több minden jöhet szóba, kicsit nehéz is teljesen behatárolni. Egy elegáns, jól szabott blézer, akár hosszított formában mindenképpen jó választás, ingek, blúzok is jöhetnek minden mennyiségben, de a letisztult pólók, garbók sincsenek kizárva. Nem kell, hogy az a nagyon kocka, nyakig begombolt évnyitókon előszeretettel használt blúz legyen, lehet kicsit lazább, rafináltabb, viszont ne legyen kihívó. Tehát a mélyen dekoltált, nagyon átlátszó cuccokat jobb kerülni, ha smart casual-ben kell megjelenned. 

1534504352658.JPEG

1534504417559.JPEG

A ruhák esetében is az talán a fő szempont, hogy ne legyen túl szűk, nem mutasson túl sokat, ugyanakkor legyen nőies és kifinomult. Cipők esetében a 15-20 cm már kicsit sok, érdemes maximum 10 cm körül gondolkodni, és nyugodtan elő lehet venni a teli talpú cipőket is. Ebben az esetben abszolút lehet a kényelemre helyezni a hangsúlyt, de azért ne edzőcipőt válasszunk. Színek tekintetében úgy összességében a naturálisabb színek,  illetve a fekete fehér a mérvadó, de ha az összehatást nem bomlassza, finoman lehet játszani a színekkel az évszakoknak megfelelően. A napszemüveg a nők esetében is remek kiegészítő lehet, táskák tekintetében pedig szintén a kicsit elegánsabb vonalban érdemes gondolkodni. Tehát nem a hátizsák és társai a megfelelő választás ilyen esetben, hanem inkább egy kézitáska, vagy egy clutch.

1534504258279.JPEG

1534504312096.JPEG

Tehát összességében mondhatjuk, hogy a smart casual lényege az elegáns, és a lazább ruhadarabok ízléses kombinálása. Hozzám tényleg nagyon közel áll ez a stílus, mert tökéletes viselet a hétköznapokra, egy találkozóra vagy a munkahelyre, (persze csak ahol nem elvárt a business standart) mert elegáns, ugyanakkor nem olyan szigorú, és jobban megmutatkozhat benne az emberek egyénisége ízléles határokon belül. Azért szeretem a legjobban mert kihangsúlyozza a nőies vonásokat, ugyanakkor nem teszi azt közszemlére.

Dr. Schiffer Miklóssal készült interjút videó formájában is megtekinthetitek 

Csatlakozz Te is az I/llegal Beauty facebook oldalához, hogy ne maradj le semmi izgalmasról!

Köszönöm, hogy olvasol, várlak vissza! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://illegalbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr4114183521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Anyaként is Nő

Az Anyaként is Nő oldal egy online női magazin, személyes hangvétellel, ahol olyan témákban olvashatsz, mint az anyaság, nőiesség, stílus, párkapcsolat, szépségápolás, de találkozhatsz még izgalmas interjúkkal, ajánlókkal, érdekességekkel, és személyes gondolatokkal is. Az oldal egyik célja az inspirálódás, és hogy kreatív módon segítsek az édesanyáknak megtalálni magukban újra a nagybetűs Nőt, mind lelki mind pedig fizikai értelemben. 

Tarts velem Instagramon is!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása