Alap bőrápolás szótár és kisokos - mi mit jelent, mi mire jó?

Az egészséges és szép bőr titka - Spalazzomed Kft.

Ebben a bejegyzésben szerettem volna összegyűjteni a leggyakrabban használt bőrápolással kapcsolatos szavakat, kifejezéseket, hogy picit könnyebb legyen eligazodni ebben a hatalmas témakörben. Természetesen ezeket is még a végtelenségig lehetne ragozni, de nekem most is az a célom, hogy egy laikus számára is közérthető, alap információkat áttudjak adni nektek :-)

Bőrápolási rutin: Ez tulajdonképpen az a folyamat, amivel ápolod az arcod reggel és este. Van akinek ez 10-15 lépésből áll és van, akinek csak 2-3. A legfontosabb és ami mindenkit érint, hogy a reggeli bőrtisztítás után legalább 30 faktoros fényvédőt használj és hidratálót, ha úgy érzed. Az esti alapos sminkeltávolítás és arctisztítás után pedig valamilyen hidratáló krémet. Ezeket tudod még aztán kiegészíteni a bőrtípusodnak, bőrproblémádnak és egyéni preferenciáknak megfelelően. 

Arclemosó: Az alap rutin első része, minden reggel és este fontos, hogy megtisztítsd a bőröd a számodra legmegfelelőbb arclemosóval. Fontos, hogy ha micellás vizet használsz, akkor utána azt öblítsd le sima vízzel. Én este egy géles lemosót szoktam használni, majd micellás víz, aztán azt is lemosom. 

Hidratáló: Ez nemes egyszerűséggel az a krém, amit reggel és este felviszel az arcodra, hogy hidratálja azt. Zsíros és kombinált bőrre érdemes vízbázisút használni, száraz bőrre pedig minél töményebb, fajsúlyosabb krémet. A lehetőségek tárháza mondhatni végtelen, ki kell kísérletezni, neked melyik a legjobb. Minden bőrtípusnak szüksége van a hidratálásra, este mindenképpen, de ha úgy érzed, reggel is. 

Fényvédő: A napsugárzás felelős a bőröregedés 80%-át, szóval ha szeretnénk megelőzni a rácokat és a foltokat, akkor kénytelenek vagyunk mindennap 50 de legalább 30 faktoros fényvédőt használni. A fényvédelem fontosságáról már írtam korábban részletesen is. 

Szérum és hámlasztók: A szérumok a magas hatóanyag koncentrációjuk miatt remekül kitudják egészíteni az alaprutinunkat és különböző bőrproblémákra tudnak kiváló megoldást nyújtani, mint a ráncok, foltok, pattanások, pirosodás, miteszerek. Két nagyon hasznos szérum a retinolsav és a c-vitamin, melyek szinte az előbb említett problémák mindegyikére megoldást nyújthatnak. 

Pórus: Ezek a bőr felszínén található kis apró lyukacskák, bőregyenetlenségek. Tágabb pórussal főleg a zsíros és kombinált bőrűek rendelkeznek, illetve ezek el is tudnak tömődni a megfelelő bőrápolás hiányában. 

Miteszer: Azok a kis fekete, vagy fehér fejű nem gyulladt pattanások tulajdonképpen. Zsíros vagy kombinált bőrűek gyakran találkozhatnak vele, utóbbi főleg a T vonalban. A rendszeres hámlasztás segít abban, hogy ezekből a kis bosszantó pöttyökből egyre kevesebb alakuljon ki. 

Pattanás: A pattanás a miteszerekkel szemben már gyulladt, piros, gennyet tartalmazó, általában fájdalmas bőrelváltozás. Ez is főleg a zsíros vagy kombinált bőrtípussal rendelkezőkre jellemző. Ez esetben is fontos a rendszeres hámlasztás és a  kifejezetten pattanás gyilkos rutin kialakítása. 

A cikket a Notino támogatta

A bejegyzés trackback címe:

https://illegalbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr5116672228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Anyaként is Nő

Az Anyaként is Nő oldal egy online női magazin, személyes hangvétellel, ahol olyan témákban olvashatsz, mint az anyaság, nőiesség, stílus, párkapcsolat, szépségápolás, de találkozhatsz még izgalmas interjúkkal, ajánlókkal, érdekességekkel, és személyes gondolatokkal is. Az oldal egyik célja az inspirálódás, és hogy kreatív módon segítsek az édesanyáknak megtalálni magukban újra a nagybetűs Nőt, mind lelki mind pedig fizikai értelemben. 

Tarts velem Instagramon is!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása