Otthoni szőrtelenítési módszerek, technikák

e1c28dd3-134e-44a4-9886-cdaa9b23f272.JPEG

Szinte minden nőnek az egyik legnagyobb gondot a szépítkezés során a nem kívánatos szőrszálak eltávolítása jelenti. Ezzel küzdünk, amióta felfedeztük, hogy van szőr magunkon, és igyekszünk megtalálni a számunkra legjobb megoldást, hogy végre megszabaduljunk a jeti bundánktól. Na de vajon melyik a legjobb, leggyorsabb, legfájdalom mentesebb szőrtelenítési módszer, amivel otthon is megtudunk birkózni? 

BOROTVA

A borotva egy örök klasszikus, az egyik legegyszerűbb módszer, hogy eltávolítsuk a szőrszálakat, gyors, olcsó, és fájdalommentes. Azonban sajnos nem tartós, 2-3 naponta újra kell ismételni. Az azonban tévhit, hogy több szőrünk lesz tőle, ugyanis a borotválkozás nincsen hatással a szőrtüszők számára. Egyszerűen csak levágjuk a pengével a szőrszál elvékonyodott részét, és így a sötétebb, vastagabb és szúrós részével fogunk találkozni előszőr. Nyáron viszont különösen kell ügyelni a megfelelő higiéniára, mert a szabadon hagyott lábak, amik mindennel érintkeznek és az izzadás következtében nagyobb a fertőzés veszélye, ami csúnya gyulladásokhoz vezethet a mikrosérülések és az esetleges vágások következtében. Ezt elkerülhetjük valamelyest a nyugtató, és fertőtlenítő hatású krémek használatával, illetve, ha nem egyből indulunk útnak.

Továbbá tapasztalataim szerint érdemes inkább hab helyet valamilyen gélt, vagy akár natúr baba tusfürdőt használni zuhanyzás közben, mert fürdés közben felpuhul a bőr és a géles krémeken is jobban csúszik a borotva. Úgy hatékonyabb, ha a szőr növekedési irányával ellentétesen használjuk, de ez irritációt okozhat, én inkább többnyire fordítva szoktam. Illetve érdemes jobb minőségű, több pengés borotvát venni, ami nem szabdal közben szana-szét :-D

SZŐRTELENÍTŐKRÉM

Lényegében ugyan az a hatása, mint a borotvának, csak ebben az esetben a szőrszálaktól egy kémiai vegyület segítségével lehet megszabadulni. Fel kell kenni a tubus tartalmát a kívánt helyre az előírás szerint, ami pár perc után elsorvassza a jeti bundát, utána pedig csak egyszerűen le kell mosni, vagy a kis spatulával eltávolítani. Viszont erősen fennáll a bőrirritáció lehetősége és valahogy nem tudom elképzelni, hogy két-három naponta ilyen erős szer használata jó hatással legyen a bőrömre.

GYANTA

A gyantázás is igen elterjed szőrtelenítő módszer, legnagyobb előnye, hogy tartós, 2-4 hétig is sima lehet a bőrünk, ha ezt használjuk, hiszen gyökerestül tépi ki a szőrszálakat. Viszont picit kellemetlen eljárás, de bele lehet jönni a használatába. Hátránya még, hogy meg kell várni, amíg valamelyest visszanő a szőr, hogy újra lehessen gyantázni. Mivel itt is sérülhet a bőrfelszín, szintén fennáll a gyulladás, bőrirritáció veszélye. Érdemes nyugtató, és enyhe fertőtlenítő hatású gélt, vagy krémet használni utána. 

Nekem egy otthoni gyantázó gépem van évek óta ezt használom, pár hetente kell csak elő vennem, nekem összeségében nagyon bevált. A gép felmelegíti a gyantát, felkenem a szőr növekedési irányának megfelelően, rásimítom a lapot, majd egy határozott mozdulattal az ellenkező irányban letépem. 

EPILÁTOR

A hatása ugyan az, mint a gyantának, 2-4 hétig tuti nem kell bajlódnod a szőrtelenítéssel.  Viszont ebben az esetben is várni kell, hogy visszanőjön valamelyest a szőr. Az epilátort kevésbé macerás a használata, szinte bárhol alkalmazható, nyaraláskor kifejezetten praktikus megoldás, ha közben visszanőne pár zavaró szőrszál. Ami hátrány, hogy nyilván ez is picit fáj és több ideig tart, mint a gyantázás. De vannak már nagyon szuper gépek, amik csökkentik a fájdalmat, például hideg levegőt fúj közben, nekem is ilyen van. Amire figyeljünk, hogy epilálás mellett rendszeren kell radírozni a bőrünket, hogy később ne alakuljanak ki szőrbenövések. Illetve a hajaltokban csak nagyon óvatosan lehet használni, mert könnyen bekapja azt a rész és sérülést okozhat. Ami még fontos, hogy gyantázás és epilálás után nem javasolt egyből napsugárzásnak kitenni a kezelt bőrfelületet, mert foltos maradhat tőle a bőrünk.

Én a krémet leszámítva mindegyiket használom, mikor melyik a gyorsabb, vagy a kényelmesebb. De a karomon például kizárólag csak gyantázok, mert ott számomra nagyon zavaróak a megjelenő szúrós szőrszálak, ha borotvát használok. Ki kell tapasztalni, hogy kinek melyik a legkényelmesebb és legjobb megoldás, remélem, hogy tudtam a segíteni egy kicsit a döntéshozatalban :-)

A cikk létrejöttét a Notino támogatta

A bejegyzés trackback címe:

https://illegalbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr716210320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Anyaként is Nő

Az Anyaként is Nő oldal egy online női magazin, személyes hangvétellel, ahol olyan témákban olvashatsz, mint az anyaság, nőiesség, stílus, párkapcsolat, szépségápolás, de találkozhatsz még izgalmas interjúkkal, ajánlókkal, érdekességekkel, és személyes gondolatokkal is. Az oldal egyik célja az inspirálódás, és hogy kreatív módon segítsek az édesanyáknak megtalálni magukban újra a nagybetűs Nőt, mind lelki mind pedig fizikai értelemben. 

Tarts velem Instagramon is!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása