Nem kell megszűnnöd nőnek lenni, mert anya lettél!

img_0876.jpg

Az a helyzet, hogy kicsiny hazánkban nem csak foci és politikai szakértő a lakosság 90%-a, de természetesen azt is mindenki jobban tudja, hogy egy anyának mit kellene, vagy nem kellene csinálnia, hol a helye, és ennek a létező összes platformon igyekszik is hangot adni. Ugyanis egyeseknek egyszerűen nem képesek megérteni, hogy attól, mert valaki anya lett, még nem szűnik meg létezni. Sem EMBERNEK, sem NŐNEK, sem pedig FELESÉGNEK! Egy rossz beidegződés miatt az emberek úgy gondolják, hogy ha már egyszer világra hoztál egy gyereket, onnantól kezdve magadat teljesen fel kell áldoznod, sőt, meg is kell szűnnöd létezni, és kizárólag az anyaságra koncentrálhatsz, mert csak így válthatsz jó anyává. Bárminemű ezzel nem "kompatibilis" cselekedetet merészelsz csinálni, máris  elkönyvelnek rossz anyának. Nem értem, hogy mégis miért fáj az az embereknek, ha egy anya időnként kimozdul otthonról, és ne adj isten jól is érni magát ott, ahol van?! 

Annyira felháborító, hogy ilyenen ki tudnak akadni az emberek, és mindennek elhordják a másikat. A többségnek nem is csak az fáj, hogy kimozdul valaki, hanem hogy jól merészelte érezni magát. Miért kell kérdőre vonni az édesanyákat a nem a gyermek mellett eltöltött időkért. (Persze tudom, hogy van, amikor valós a probléma, nekem sem szimpatikus, ha egy gyermekre non-stop valaki más vigyázz, mert a szülei "nem érnek rá", de most nem erről van szó)

Én az első szülésem után alig bírtam mozogni, rettenetesen fájt a gátsebem. De kb. két héttel szülés után szépen felöltöztem, megmostam a hajam, kisminkeltem magam, felvettem egy csinos ruhát meg egy magas sarkút és elmentünk a férjemmel a 10 percre lévő McDonalds-ba (ez volt a legközelebb) 1 órára. Még ekkor is alig bírtam ülni, de egyszerűen muszáj volt kicsit kimozdulnom és kettesben lennem a férjemmel, és hogy tudatosítsam magamban fizikailag is, hogy igen, anya lettem, de nő is vagyok, és feleség is. Nagyon feltöltődtem az alatt az egy órácska alatt, és nagyon büszke voltam magamra, hogy elmentem, és még JÓL IS ÉREZTEM MAGAM. A kisfiamra addig kb. öten vigyáztak, végig aludt, és igen, anyatejes volt, és igény szerint szoptattam közel 1 éves koráig. 3 hónapos volt, mikor nekem kezdődött az új félév az egyetemen, ami 4 hetente egy péntek-szombatot vett igénybe. Vittem magammal, ott vigyáztak rá és amikor szóltak, lementem, megszoptattam, és mentem vissza az órára. És iszonyúan élveztem.

Én az elmúlt három évem 90%-át éjjel-nappal a gyerekeimmel töltöttem, és akinek ez esetleg kérdés lenne, nagyon szeretem őket, és imádok velük lenni, de nagyon szoktam élvezni, amikor végre eljutok kettesben a férjemmel valahová vagy eltudok menni egy rendezvényre. És egyébként pontosan emiatt az okoskodások miatt nem számolok be a magánéletemről szinte egyáltalán a közösségi média felületeimen, amiről bővebben itt is írtam, mert semmi kedvem hallgatni ilyen sületlenségeket, meg megbélyegzéseket, hogy hogyan merészelem jól érezni magamat a gyerekeim nélkül. 

Ráadásul rengeteg párkapcsolat megy tönkre sajnos amiatt, hogy a gyermekek születése után a felek már megszűnnek önmagukban létezni, már nincs Kata meg Pista, csak Anyu meg Apu, nem lehet másról beszélni, mert milyen anya már az olyan, aki nem a négy fal között éli az életét kócosan lebüfizett pólóban, és időnként vágyna egy kis kikapcsolódásra. Hiszen előbb voltunk emberek, nők, és valakinek a párja, mielőtt anyává váltunk, ne feledjük már ezt el. A gyermeknek is az a jó, ha boldog, és kiegyensúlyozott szülei vannak, és ha ehhez az kell, hogy heti 2 órára kimozduljon egy édesanya, és van kire rábízni a picit, hadd menjen már anélkül, hogy tört döfnénk belé.

Szóval nagyon jó lenne, ha nem okoskodnának folyton egyesek, és vagdalkoznának a "gyereknek az anyja mellett a helye" mondatokkal nyakló nélkül... Persze, hogy ott van, de engedtessék már meg, hogy időnként mást is csinálhasson már egy anya - mondjuk amihez kedve van? - aminek nincs köze a gyerekekhez. Hadd menjünk már el időnként egy fodrászhoz, vagy moziba, vagy ahova éppen a kedvünk tartja, lelkiismeret furdalás nélkül! Biztos vagyok benne, hogy sok anya azért is hanyagolja el magát, és nem tekint magára másként, kizárólag anyaként, mert ezt a hülyeséget nyomatják neki, hogy mostantól már szűnjön meg létezni, és mindent áldozzon fel az anyaság szent oltárán. NEM! Egy anyának is szüksége van arra, hogy feltudjon töltődni, hogy tudjon egy kicsit nyugiban lenni, gondolkozni, romantikázni a párjával, vagy csupán, hogy megtudja enni időnként a reggelijét REGGEL, egy ültő helyében, vagy ne adj isten aludjon egyben 8 órát. És amikor erre vágyik valaki, ilyenkor nem mondott csődöt, mint anya, vagy szereti kevésbé a gyerekeit, csupán úgy viselkedik, mint egy normális EMBER. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

I/llegalbeauty (@illegal_beauty_blog) által megosztott bejegyzés,

 

A bejegyzés trackback címe:

https://illegalbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr7114257529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nancsibacsi 2018.09.24. 11:43:58

Az fáj átlagemberéknek, hogy celebéknél a szülés abszolúte nem ugyanaz, mint egy átlagembernek. Eleve egy celebnek nem lesz gátsebe, nem lesznek stírái, mert a maximum 8 hónapos magzatot kikapják császárral, aztán a személyzet a többit megoldja.
Kulcsár Edina dolga az hogy szép legyen - ő nem engedheti meg magának, hogy 2 évig gyerekezzen, mert akkor éhen hal - ezért ment vissza 2 hét után dolgozni. Kifizeti a személyzetnek azt a havi fél-1 milliót - a havi 5 millió bevételből futja -, és így is felnő a gyerek. Amikor "anyaidő" van, azt maximálisan kihasználják programokkal, így végül is szeretni fogja az anyját - ha nem is látja -, mert ami időt vele tölt, az mind minőségi lesz. Gazdagéknál így megy ez. Aki celebség miatt gazdag, annál meg sajnos ebből titkot se lehet csinálni, mert míg egy gyártulajdonos feleségénél senki se fogja észrevenni, hogy nem foglalkozik a gyerekével, addig ezt a celebeknél 2 hét alatt kiszúrják, hisz benne van az újságban.

illegal beauty 2018.09.24. 13:13:57

@Nancsibacsi: Nem értek egyet, egy szülés az ugyan olyan egy celebnél, mint egy átlagembernél, a körülmények lehetnek mások, de nem fog neki kevésbé, vagy jobban fájni, mint másnak. És a császármetszés egy nagyon komoly, sokszor életmentő hasi műtét, személy szerint utálom, amikor valaki ilyen módon hivatkozik rá, mert látszik, hogy fogalma sincsen róla, hogy miről beszél. Rengeteg anyuka végigvajúdik 15-20 órát, ás utána kell megcsászározni, amiből átlagosan sokkal nehezebb felépülni, mint egy hüvelyi szülésből, hogy a lelki oldalát ne is említsem. És a striáknak sincsen ehhez semmi köze, nem csak az utolsó hónapban jönnek elő, ez főleg genetikai kérdés.

És ma már a nők többségének is ugyanúgy kell dolgoznia, mint a férfiaknak, más országokban 6 hétig lehet otthon valaki, nálunk a többség otthon tud maradni a gyerekével 2-3 éves koráig. Szóval továbbra sem látom indokoltnak, hogy megszóljuk egy anyát amiatt, mert időnként másra kell hagynia a gyermekét.

Nancsibacsi 2018.09.24. 15:57:05

@illegal beauty: Azért kapják ki max 8 hónaposan a gyereket, mert akkor még kicsi, így a császár se viseli annyira meg, meg stíriák se lesznek - hiszen még nem az utolsó hónapban van. Ez a trükk, amivel megoldható hogy a hercegnő szülés után 2 órával tökéletes sminkben integessen a szobálya erkélyéről. Nincs semmiféle vajúdás, nincs dráma - programozott császár. Teljesen más eset mint 10-20 óra vajúdás után azért császározni, mert máshogy nem megy.

Más országoknak a nőknek eleve NEM KELL dolgozniuk, mert a férjük keres eleget. Így az csak mese habbal - meg az aljanép gyásza - hogy a nőnek vissza KELL mennie 6 hét után dolgozni. Más országokban azért nem foglalkozik a szülés utáni otthonmaradással a törvényhozás, mert akiket ez érint, azok egyszerűen nem politikai tényezők: a nagyon lecsúszott réteget képviselik. A középrétegben fel se merül hogy visszamenjen dolgozni, vagy ha igen akkor azt azért teszi, mert a fizetésének töredékéből meg tudja fizetni az egésznapos kiváló minőségű, profi ellátást a gyerek számára (az instafotók megvannak, mást meg úgyse nagyon lehet csinálni egy pici babával - el lesz ő a dadussal).

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.24. 15:57:09

Ki az az idióta aki ilyenért megszólja?Mi köze hozzá?
Most olvastam,hogy Tóth Andit is csesztetik néha elég rendesen.Mert?
Kretének nálunk is vannak elég rendesen.

illegal beauty 2018.09.24. 16:16:22

@Nancsibacsi: Már elnézést, de egy hasi műtét hasi műtét lesz akkor is, ha 3-4 héttel a szülés előtt csinálják, és mint írtam, a striáknak sincsen ehhez sok köze, valaki ikrekkel sem lesz olyan, valaki meg már a hatodik hónapban csíkos lesz. Persze, értem mit mondasz, biztos vannak ilyenek, de ebben az esetben nincsen erről szó, és nem is kapcsolódik a lényeghez, amit írtam. És különben is ez teljesen szülés és egyén függő, nem pedig celeb és "halandó" függő. Én az első gyerekemmel két hétig alig bírtam ülni, az első három napban mozogni is alig bírtam, a második szülés után meg egy órával törökülésben vártam, mikor hozzák már a babát, és jöttem mentem, még csak el se fáradtam, egyáltalán nem viselt meg semmilyen szinten, ha kellett volna, simán kitudtam volna állni magassarkúban "hercegnőként" az emberek elé, és hazaszállítani a gyerekemet. Az elsőnél pedig már a gondolattól is rosszul voltam, hogy meg kell mozdulnom. Ez van.

Politikai vitákba eszem ágában sincsen beszállni, én sok ember ismerek, akinek külföldön nőként igenis KELL dolgoznia, és nem alja nép, persze, hogy magasabb a fizetés, de 10 annyiba is kerül megélni pl. Amerikában. A lényeg, hogy nem kell a nőket folyton szekálni, mert időnként elmerészelnek jönni a gyermekük mellöl, mert dolgoznak, szórakozni akarnak kicsit, vagy lemennek a boltba... Az egyensúlyra kell törekedni.

illegal beauty 2018.09.24. 16:18:35

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Jó kérdés... :-D Mint írtam, itt nem csak foci és politikai szakértő mindenki, de azt is mindenki sokkal jobban tudja, hogy egy anyának mint kell csinálnia a saját gyerekével...

Nancsibacsi 2018.09.24. 20:40:37

@illegal beauty: foci, politikai ÉS divatszakértő - csak hogy teljes legyen a sor. Mert hát Magyarországon aki nem akar dolgozni, vagy ingatlanos lesz, vagy beauty-blogger :-D

Nancsibacsi 2018.09.24. 20:40:39

@illegal beauty: Kulcsár Edinát - meg általában a frissen szült celebeket - nem azért csesztetik mert 1 órára otthagyják a gyereküket, hanem mert:
- Szülés után 1 héttel instafotó a "teremből", sportmelltartó + p.csanadrágban, ahol úgy néz ki, mintha még szűzlány volna.
- Szülés után 1 héttel instafotó egy egzotikus országból, és utána elmagyarázza, hogy á, csak kiugrottunk a jettel, 2 szoptatás között.
Stb-stb. Ez egyszerűen irritálja a népet, mert nekik ESÉLYÜK SINCS erre. Szóval a régi lemez, ami pont K. Edinánál eresztette ki a gőzt a tömegből - és ez tök független hogy egy ex-szépségkirálynő, egy ex-pornós, vagy egy aktív hercegnő pózol-e irritálóan, mert ezek az "izék" - 12 egy tucat CELEBEK -, csupán csak értéktelen pixelek a képernyőn. Míg Doszpot Péterről mindenki vágja hogy zsaru, addig én pl. ahányszor látom Nádai Anikót mindig biztos vagyok benne hogy pornósként futott be - pedig wiki szerint nem is.

illegal beauty 2018.09.24. 20:55:30

@Nancsibacsi: Értem, tehát ha nekem rossz, és én nem engedhetem meg magamnak, akkor már csak azért is belerúgok a másikba, nehogy már jó legyen neki... :-D Igen, ez a tipikus magyar mentalitás :-D Én abszolút ellene vagyok ennek az egész mű instavilágnak, és itt nem is a celebekről van szó, egy teljesen átlagos nőt is megszólnak azért, ha kiteszi a lábát az utcára, ne adj isten sminkelni mer, vagy felvesz valami nem lehányt pólót a gyerek mellett... ez egy általános probléma, és a legtöbb nő pontosan érti, hogy miről beszélek.

Arra pedig inkább nem is reagálnék, hogy "aki nem akar dolgozni elmegy bloggernek" mert annyira nevetséges, és óriási tudatlanságra vall.

Köszönöm az eszmecserét ;-)

heptakontanonaéder 2018.09.26. 14:03:35

@illegal beauty:
Már megbocsánat, de egy mezei pór kedvéért nem dobják ki a VIP szülőszobából nemhogy a cölöböt vagy a NAGYON valaki valakijét, de a másik még mezeibb pórt se! És egy cölöb vagy egy NAGYON valaki valakije kedvéért a doki képes és HAJLANDÓ elhalasztani az izlandi gleccsersíelést, a coloradoi raftingot vagy az új-zélandi kivi-vadászatot!

Nancsibacsi 2018.09.26. 14:03:38

@illegal beauty: Nem az a gond hogy megengedheti magának, mert pl. egy szívsebészt, vagy egy sikeres startup alapítót senki se fog a Porscheja, a jetje, meg a 20 éves nagymellű nője miatt irigyelni. Az nekik jár, mert ügyesek, jobbak a népnél - kiemelkedőek. A gond ott van, amikor a média, vagy a politika (születésjog) csinál egy abszolúte senkikből valakit, és ők kommunikálják folyamatosan azt, hogy én mennyivel különb vagyok nálad. Hát nem azok.
Berki Krisztián pl. 1 db magyar kupa meccsen játszott, a Hajdúnánás (kb 4.-5. osztályú csapat) ellen. Ezután 25 évesen befejezte a pályafutását, és az FTC vezérigazgatója lett. NYILVÁN ő volt a legalkalmasabb erre - pont ő, a kőbunkó gyúrós izomagy: igazi vezérigazgató karakter. Azóta elment celebnek - gondolom akik odarakták elég pénzt vettek már ki rajta keresztül, - és él mint hal a vízben. Insta fotó Bentley mellett, 5 milliós karórával, fél milliós napidíjú luxusprosti mellett - NULLA TELJESÍTMÉNNYEL. Ez irritáló. Lenyúlta a fradiból a nagy lóvét, és még a mellét is veri, hogy nem kaptatok el.

K. Edináról szintén nem sokkal több teljesítményt tudsz leírni. Jó s.gge van - azért messze nem kiemelkedő -, megnyert egy "teljesen részrehajlás mentes" szépségversenyt, és ennyi. Mondjuk ő legalább nem volt bűnöző - ez is valami.

Anyaként is Nő

Az Anyaként is Nő oldal egy online női magazin, személyes hangvétellel, ahol olyan témákban olvashatsz, mint az anyaság, nőiesség, stílus, párkapcsolat, szépségápolás, de találkozhatsz még izgalmas interjúkkal, ajánlókkal, érdekességekkel, és személyes gondolatokkal is. Az oldal egyik célja az inspirálódás, és hogy kreatív módon segítsek az édesanyáknak megtalálni magukban újra a nagybetűs Nőt, mind lelki mind pedig fizikai értelemben. 

Tarts velem Instagramon is!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása