Hogyan hozd összhangba a külső és a belső szépséged? - Interjú egy különleges párossal

_66c1770c5ll2_1.jpg

Nem titkolt célom, hogy szeretnék az oldalon minél több olyan cikket, és interjút megjeleníteni, ami segít nekünk nőknek abban, hogy értékesnek lássuk magunkat, hogy több legyen az önbizalmunk, hogy merjünk csinosak lenni a saját adottságainkat kihasználva, és hogy sose kérdőjelezzük meg a saját szépségünket valaki más láttán. A mai interjúban egy igazán különleges páros volt a vendégem, akik gondoltak egyet, és a szépség és stílustanácsadást ötvözték a belső értékek felkutatásával, ezáltal egy igazán komplex segítséget tudnak nyújtani a programjukban résztvevőknek. Ráadásul nem is egy akármilyen kombóról van szó, hiszen anya-lánya kapcsolat fűzi őket össze. Bízom benne, hogy számotokra is különleges és hasznos lesz ez az interjú :-)

Ép testben ép lélek" Mit gondoltok erről a filozófiáról? 

„Ép testben ép lélek” – Szerintünk is egyértelmű, hogy a külső és a belső harmóniában kell legyen egymással, ilyen értelemben egyetértünk a mondással. Pontosan ezért dolgoztunk ki egy specifikus szemlélet-alakító tanácsadási módszert, mert abban hiszünk, hogy az önbizalom, a magabiztos belső értékismeret a pozitív külső adottságokat is felerősíti. Természetesen ugyanez visszafelé is működik: az előnyös külső tulajdonságok a belső értékek ismeretében valódi ragyogást kölcsönöznek a stílustanácsadásunkat választó nőknek. A külső és belső összehangolásának alapötletét Bea adta, korábbi integrál szemléletes tanulmányaiból köszönhetően. Ezt a szemléletmódot adta át a csapat tagjainak és erre építve dolgoztuk ki a tanácsadásunkat.

_66c1583c5.jpg

Hogy néz ki nálatok egy tanácsadás? Minden esetben foglalkoztok a külső és a belső adottságokkal, tényezőkkel is?

Minden ember különleges, és más és más élethelyzetből érkezik, így ennek megfelelően először arról beszélgetünk, hogy milyen élethelyzetben van aktuálisan, mire van szüksége. Mondhatunk itt néhány példát is. Van, aki anyukaként elfoglalt a gyerek(ek) mellett és számára most nem az a fontos, hogy milyen kiskosztümben tud előnyös benyomást gyakorolni munkahelyen vagy üzleti tárgyaláson, hanem, hogy egy kényelmes, jól használható, gyors öltözködést segítő, egymással variálható ruhatárat tudjon létrehozni. Volt olyan ügyfelünk, aki az életközépi válságon, esetleg egy váláson volt túl, mely élmények hatására sérült az önértékelése, azonban szerette volna újra felfedezni a nőiességét és megmutatni magát ragyogó nőként a világnak.

Foglalkozunk azzal, hogy mi a motivációja, célja, ehhez a tanácsadásunkon elsőként a kiindulási élethelyzet feltérképezése a legfontosabb. Majd következik a külső tulajdonságok, adottságok felmérése, a testalkat, színtípus, színpaletta beazonosítása. Amikor ezeket a lépéseket végigjártuk, akkor következhet a lelki problémák feltárása, amennyiben az ügyfelünk még további, vonatkozó kérdéseket is megoszt velünk, amelyekre válaszokat keres. De a lelki gondokkal való foglalkozás minden esetben az ügyfelünk igényein múlik. Mi ezekhez alkalmazkodunk.

dsc_0544.JPG

Mitől vagytok mások, mint a többi stylist vagy coach, mi a különlegességetek? 

Legnagyobb előnyünk a komplexitásunk, nemcsak kizárólag stílustanácsadók vagyunk, hanem önismereti fejlesztéssel is foglalkozunk, melyhez jó alap mindhármunk különböző területről hozott pszichológiai tudása, emberismerete. Mindannyiunk alapvető igénye, ahogy a Tied is, hogy egy boldog, harmonikus kapcsolatban éljünk. Ez egy olyan alapvető késztetésünk, ösztönünk, melyből fakad az a vágyunk, hogy szeretnénk vonzóak lenni a másik nem szemében, azaz nőként imponálni és tetszeni  szeretnénk. Ehhez hasznos, ha tisztában vagyunk fizikai adottságainkkal, hogy milyen a testünk sziluettje, arányaink, mik az előnyös tulajdonságaink és hátrányaink. Azonban ez csak kis részlet, ami hangsúlyt kap a tréningjeinken.
Korunk betegsége a „nem vagyok elég jó” negatív hiedelme, mely amellett, hogy önbizalomhiányra utal, önbeteljesítő jóslatként működik.

Számunkra lényeges, hogy hogy áll az ügyfél a saját önbizalmával, hogy milyen a saját testével való viszonya. Fontosnak tartjuk az önelfogadásban, a magabiztosság növelésében az önismeret szerepét, mert, ahogy a mottónk is tartalmazza, A vonzerő azzal kezdődik, hogy képes vagy igazán megszeretni önmagad.”

_66c1610.JPG

Alapvető önismeretre minden embernek szüksége van, nem árt, ha van rátekintésünk a saját lelkivilágunkra, mert akkor lehet felépíteni a személyiséghez illő harmonikus külsőt. A személyiségünk ismeretén felül pedig fontos annak felismerése is, hogy milyen negatív hiedelmeket gondolunk saját magunkról, mert akkor lépésről-lépésre ezeket felül lehet írni és szépen fel lehet építeni a magabiztosságunkat.

Mi úgy látjuk, hogy nagyon sok esetben a stílustanácsadónak figyelemmel kell lennie az ügyfele lelki helyzetére is, ez viszont gyakorlatilag pszichológiai jártasságot igényelne. Természetesen szerencsére akadnak stílustanácsadók, akik megfelelő empatikus érzékenységgel hallgatják meg az embereket, azonban még sincs egy átfogó képük, hogy adott esetben a kliens önbizalomhiányának okát fel tudják térképezni és segíteni tudjanak a negatív énképpel rendelkező ügyfelüknek

 A „Mit vegyek fel-Önbizalomba öltöztetve” csapat azért is más, mint a többi, mert több korosztályt tud hitelesen megszólítani, a fiatal lányoktól kezdve a felnőtt gyereket nevelő anyákig, mivel csapatunk három tagja három különböző nemzedéket képvisel.
bea_3.jpg

Mi volt az eddigi legnagyobb siker a munkátok során, amire úgy igazán büszkék vagytok?

Nem tudnánk külön kiemelni nagy sikert, mert mint említettük is, minden sors más, és mindenkinél más előrelépésben tudunk segíteni,  így az aktuális ügyfelünk életében éppen az a lépés a legnagyobb siker. Így lehet egy kisebb változás is valaki életében nagy dolog. Minden ügyfelünkre úgy tekintünk, mint egy egyedi, megismételhetetlen csodára és a közös munka során figyelembe vesszük az emberek saját fejlődési ütemét is az élethelyzeten kívül.

Mi motivál/inspirál benneteket a mindennapokban?

A legnagyobb motiváció az ügyfeleink sikere. Nincs is annál csodálatosabb, amikor a munkánk eredményeként megjelenik egy ragyogó, magabiztos nő, akinek a belső kisugárzásához társul az előnyös külső megjelenés.

A mindennapok során nekünk is sokat segít, hogy kapjuk a visszajelzéseket a blogolvasóktól, facebook-csoportunk tagjaitól fényképek és kérdések formájában, ugyanakkor a saját külső-belső harmóniánkra való koncentrálás is nagyon sokat számít. Ezért igyekszünk a külsőnkre való figyelés mellett arra, hogy mozogjunk és szellemileg is nyitottak maradjunk: jó olvasmányok, önmagunk képzése, valamint önismereti fejlesztése által.
bea.jpg

Milyen anya-lánya párosként együtt dolgozni? Közelebb hoz titeket egymáshoz a közös munka?

Bizonyos értelemben már összeszokott páros vagyunk: a házimunkában mindenkinek megvan a maga feladata, de ez a fajta csapatmunka most valóban más, mint az eddigi közös feladataink. Az anya-lánya szerepeket félretéve most inkább egyenrangú felekként veszünk részt a tanácsadás különböző lépéseiben. Mindemellett jól ismerjük a másik erősségeit és gyengeségeit is, így összecsiszol bennünket a közös küldetés…

Sok nőnek nem kevés gondot okozhat az otthonról hozott minta, vagy gyerekkori sérülés. Szerencsére egyre több ügyfélnél látjuk, hogy vannak olyanok is, akik viszont már tudatosabbak erre és szeretnék a saját gyerekeik nevelésében elkerülni ezeket a hibákat. Mi a saját példánkkal is tudunk egy pozitív mintát mutatni, hogy bár vannak időnként köztünk is nézeteltérések, de a közös munkával egy harmonikus, lelki alapokon is biztos anya-gyerek kapcsolatot tudunk építeni.
bea_es_karina.jpg

Mi a legnagyobb kihívás, amivel szembe kell néznetek a munkátok során?

Mindenki más, és az igazi feladat számunkra hogy hitelesen tudjuk képviselni, amit a blogunkon is olvashatnak, akik követnek bennünket: az önazonosságot. Ehhez igyekszünk az utat megmutatni, és ez minden ügyfelünk esetében egyedi út. Ezért számunkra valójában mindenki kihívás. És éppen ezért is csodálatos és változatos a munkánk. Nagyon sokan önbizalomhiány, szégyenlősség miatt nem mernek elmenni stílustanácsadásra, mert attól félnek, hogy az alakjuk nem megfelelő, számtalanszor hangzik el, hogy „majd ha lefogytam, akkor megyek”. Ilyenkor nagyon sok esetben mélyen gyökerező problémák vannak a háttérben, s ebben az esetben a testsúlyra vonatkozó kifogás, vagy egyéb külsőnkben látni vélt hiba csak a felszínt mutatja. Ezeket is segítünk feloldani, hiszen meg van hozzá a megfelelő szakmai hátterünk.

És hozzátesszük, hogy mi magunk sem tartozunk a tökéletes modell alkatú hölgyek közé, és tudjuk, hogy milyen nehézségekkel is tud járni egy ruhavásárlás, ha nem felelsz meg a konfekció méretnek, és nem 36-38-as a méreted.Viszont a helyzet nem reménytelen!  Szívesen segítünk megtalálni mindenkinek a hozzá illő stílust, amivel önmaga lehet az öltözködésében, és amely által a magabiztos külső megjelenéssel az élet számos területén előnyre tehet szert.
karina.jpg

Ki a célcsoportotok? 

A célcsoportunk minden olyan nő, aki keresi az összhangot a belső világában és a külsejét illetően egyaránt. Aki szeretne egy csapathoz tartozni, amely segít neki az önkifejezésben, a legsajátabb út megtalálásában. És mindehhez nem sajnálja az időt, mert tudja, hogy az idő valójában neki dolgozik.

Milyen szolgáltatásaitok vannak?

Tevékenységi köreinkben vannak csak a külső szépítésre vonatkozó szolgáltatások, mint a stílustanácsadás és annak részei, így a színtípus megállapítása, testalkatelemzés, öltözködési stílus kialakítása a személyiségnek megfelelően, valamint közös vásárlás az ügyféllel, illetve a meglévő ruhatárának áttekintése a gardróbrendezés során.

Belső lelki életet segítő szolgáltatásaink pedig: az önismeret fejlesztése, önbizalom növelés, párkapcsolati tanácsadás, mediátori tevékenység.Egyik kedvenc szolgáltatásunk a párkeresési stílustanácsadásunk során azon ügyfeleink segítése, akik jelenleg szinglik, de szeretnének ezen változtatni. Ilyen  esetekben nemcsak azzal foglalkozunk, hogyan lehet a megjelenése csinosabb és hogy mit vegyen fel a randikra, hanem hogyan alakítson ki akár egy olyan társkereső profilt, amellyel a nőfalók helyett kedves, megbízható férfiakat tud majd választani
vasarlas.jpg

Mi a legnagyobb elismerés a számotokra? 

Minden olyan visszajelzés, amely mutatja, hogy tudtunk segíteni, számít. A legnagyobb elismerés azonban látni, ahogyan sikeresen inspirálunk másokat is arra, hogy lépjenek tovább az önmaguk számára kialakított úton. Ez jelenthet személyes visszajelzést, vagy akár azt, hogy ajánlanak minket másoknak: hogy nyitottabbá, új utakat keresővé válik az ügyfelünk, esetleg ő maga is segítő szerepet vállal.

Szerintetek milyen az a bizonyos tökéletes fekete ruha?

A tökéletes kis fekete ruha: ami kifejezi viselője egyéniségét is: egyszerű, mégis végtelenül nőies és rafinált. Egy jól megválasztott kis fekete ruha rendkívül praktikus, rengeteg lehetőség rejlik benne, bármilyen alkalomra remek választás, legyen szó átlagos napról, buliról, vagy kiemelt ünnepi alkalomról, kiegészítőkkel tudjuk igazítani a megfelelő alkalomhoz.

De itt fontos mindehhez hozzátenni, ami színtanácsadásunk során sokszor felmerül, hogy a fekete szín bizonyos színtípusúaknak remekül áll, azonban nem mindenkinek! Meleg színtípusba tartozóknak előnyösebb lehet a sötétkék vagy barna szín választása. Csapatunkban Bea és Anikó az ősz típusba tartozik, így számukra elvileg kerülendő a fekete szín, viszont van olyan helyzet, amikor a kötelező dress code miatt nem lehet a fekete helyett sötétkéket felvenni. Az oldalunkon is található egyik fényképen Bea fekete ruhában van, aminek kapcsán meg is kérdezték már, hogy akkor mégis hogy hordhat feketét meleg színtípusként?

Ilyenkor a megoldás egy olyan fazon választása, amely esetében a nyakkivágás miatt az arc közelében minél több bőrfelületet mutatunk meg, ahelyett hogy nyakig záródó ruhát választanánk. Nemcsak a színtípusra figyelünk, hanem azt is hangsúlyozzuk, hogy rendelkezhetsz bármilyen testalkattal, ahhoz is megtalálható a tökéletes szabású kis fekete ruha, ahogyan ez a tanácsadásaink alkalmával ki is derül…

bea_fekete_ruhaban.jpg

Mennyire veszitek figyelembe az éppen aktuális trendeket? Van olyan, ami éppen nagyon trendi, de senkinek nem ajánlanátok? 

Figyeljük a divatirányzatok és trendek változását, azonban ma már ez elég gyorsan változik. Jól látható, hogy nem csak évszakonként dobnak ki a cégek új kollekciót, hanem szinte hetente találkozhatunk új darabokkal a fast fashion üzletekben. Ezért sem tartjuk elsődlegesen fontosnak a trendek követését, sokkal célszerűbb a személyiségünkkel önazonos, saját stílusunkat jól kifejező ruhatár kialakítása. Ez utóbbit érdemes kiegészíteni időnként aktuális, divatos darabokkal, mivel  persze az sem jó, ha a ruhatárunkban csak divatjamúlt holmik vannak.

Írásainkban, posztjainkban figyelemmel vagyunk a divat jelenségeire: a blogunkban található cikkek jó példái annak, ahogyan követjük ezeket. Mindemellett a testalkattípusok bemutatásával, vagy akár az esküvői alapszabályok ismertetésével állandó, átfogó jellegű írásokkal is szolgálunk. Egyaránt igyekszünk kiszolgálni az egyéni és az általánosabb igényeket. Ehhez járulnak hozzá a személyes és a csoportos tanácsadásaink, valamint a tematikus nyári táboraink.

Ami pedig a negatív példákat illeti, íme az alábbi. Jó szívvel senkinek nem ajánlanánk az átlátszó műanyagból készített magassarkú félcsizmákat, cipellőket, amelyek most itt-ott már megjelentek a divatbloggerek oldalain, s egyik-másik híresség is próbált ezekkel rendhagyóbbnak látszani. Sem egészségügyi, sem kényelmi szempontból nem jó választás, és sajnos a legkisebb bőrhiba, vagy koszfolt kiválóan látszik az ilyen lábbelikbe bújtatott lábakon. Mi tehát nem próbálnánk ki.
dsc_0558.JPG

Mi a leggyakoribb oka tapasztalatotok alapján, ha valaki elhagyja magát?

Hogy miért hagyja el magát egy nő? Ennek számos oka van, de elsősorban a külső-belső harmónia felbomlása okozza. Az önbizalomhiány, a külvilágnak való megfelelési kényszer, a családi hagyományok kötelező jellegű ismétlése, tartalom nélkül, vagy akár a személyes krízishelyzetek: munkahely elvesztése, párkapcsolati válság, problémák a gyerekekkel : ez mind ide tartozik. Nagyon jellegzetes példa még a szülés utáni anyuka-státusz mellett a nő-státusz elvesztése, elhagyása, a női szerepek egyensúlyának elhanyagolása.

Mi azonban nagyon fontosnak tartjuk mindezek rendezését, azaz a harmonikus én-kapcsolatok és párkapcsolatok kialakítását. Sajnos nagyon sokszor megtörténik, hogy egy  férfi elvesz egy csinos, önmagára adó nőt, aki viszont a gyerek(ek) születése után elkezd formátlan pólókban és kényelmes nadrágokban járni. Valahogy elfelejti a saját nőiességét és aztán egyszer csak ott meséli Beának a tanácsadáson, összetört önbizalommal, hogy lehet, hogy válnak, mert a férfi beleszeretett egy másik nőbe. Mert a férfi nem egy otthoni ruhákban járkáló, nőies oldalát megtagadó nőt keres, hanem valójában azt a régit, a ragyogót szeretné visszakapni…

_66c1794.JPG

Oda kell tehát figyelnünk magunkra, nemcsak a párunk miatt, hanem magunk miatt is. A nők amúgy is hajlamosak magukat háttérbe szorítani, segíteni, ellátni az egész családot. Tudjuk, hogy nagyon sok esetben ez a hozott családi minta, valamint a társadalmi környezetből érkező elvárás, hogy csak a nőiesség feladása árán lehetsz jó feleség, anya. Csak valahogy azt nem tanítják meg nekünk gyerekként, hogy önmagunkat is tudnunk kellene szeretni és tisztelni. Egy önmagára is figyelmet szánó anya képes a babázós időszak után hosszabb távon újra kiegyensúlyozott lenni és megteremteni a családjának az igazi otthont. Valamint jó példát mutatni a gyerekeinek.

Remélem számotokra is inspiráló volt ez az írás, szerintem szuper párost alkot Bea és Korina. Ha szeretnétek még jobban utánajárni, hogy mivel foglalkoznak, akkor lifebeautysoul facebook oldalukon, illetve a mitvegyekfel-onbizalombaoltoztetve.hu oldalon is megtaláljátok a lányokat :-)

"Te is egy ragyogó nő vagy, mi megmutatjuk a fényedet!"

Csatlakozz Te is az I/llegal Beauty facebook oldalához, hogy ne maradj le semmi izgalmasról!

Köszönöm, hogy olvasol, várlak vissza! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://illegalbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr2214092895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gossip.girl69 2018.07.11. 15:35:14

Nagyon hasznosnak találtam, köszönöm!

Anyaként is Nő

Az Anyaként is Nő oldal egy online női magazin, személyes hangvétellel, ahol olyan témákban olvashatsz, mint az anyaság, nőiesség, stílus, párkapcsolat, szépségápolás, de találkozhatsz még izgalmas interjúkkal, ajánlókkal, érdekességekkel, és személyes gondolatokkal is. Az oldal egyik célja az inspirálódás, és hogy kreatív módon segítsek az édesanyáknak megtalálni magukban újra a nagybetűs Nőt, mind lelki mind pedig fizikai értelemben. 

Tarts velem Instagramon is!

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
süti beállítások módosítása