8 tipp a tökéletes szemöldökhöz + tutorial videó

New Eyebrow Transplants Raising (Beautiful) Eyebrows | The ...

A szemöldökünk nagyon fontos része az arcunknak, meghatározó szerepet tölt be a kinézetünkben, ezért nem lehet róla eleget beszélni. Az alábbi pontokat a teljesség igénye nélkül állítottam össze, a saját tapasztalataim alapján.

A nulladik, és legfontosabb szabály, hogy ne essünk neki ész nélkül. Én nagyjából azóta szedem a szemöldököm, mióta felfedeztem, hogy van - vagyis inkább a szerintem oda nem illő szálakat - , és az első próbálkozásaim után elég viccesen néztem ki finoman szólva. Nagyon bosszantott, hogy nem úgy áll, ahogy szeretném, ugyanakkor nem értettem hozzá, és csak úgy huzigáltam a szálakat, ahogy éppen gondoltam, hogy jó lesz. Ez azért nem jó, mert egyrészt nagyon könnyű elrontani, másrészt egy idő után előfordulhat, hogy nem is nő már vissza normálisan. Szóval ha felmerül benned, hogy itt az ideje a szemöldököd karbantartási munkálatainak megkezdésének, akkor ez a pár tipp valószínűleg segíteni fog.

1. A forma kiválasztása

Általában a legtöbb embernek az a szemöldök forma áll jól, amivel eleve rendelkezik. Persze akadnak kivételek, de jobb, ha a meglévő szemöldökünkből próbáljuk meg elsősorban kihozni a legjobbat. Itt egy szuper ábra, amivel könnyebben meghatározhatod a fejformád, és hozzá leginkább passzoló szemöldököt.

img_0205.JPG

img_0175.JPG

 

2. Stílus VS divat

Lehet, hogy a barátnődnek az éppen divatos szemöldök nagyon klasszul áll, de rajtad már nem biztos, hogy ugyan olyan jól fog mutatni, divat ide vagy oda. Az alapszabályokat szem előtt tartva sokkal fontosabb, hogy neked tetsszen és jól álljon, mint hogy az éppen aktuális trendhez igazítsd.

"A divat változik, a stílus örök"  Coco Chanel

 

3. Hol kezdődik és hol ér végett?

Ez nagyon fontos, ha ezt a kis alapelvet betartod, akkor már nyert ügyed. Én nagyon sokáig nem növesztettem elég közel egymáshoz a két szemöldököm, mert ott már kicsit szanaszét állt, és hosszabbak is voltak a szálak, ami nem tetszett. De aztán csak rászántam magam, és sokkal jobb lett a végeredmény, a hosszabb szálakat pedig egy olló segítségével formáztam kellő méretűre. Az ábrán látható, hogy hol kell kezdődnie, végződnie, és a legmagasabb pontnak lennie az ívben. Ezt egy ecset, vagy bármi hasonló tárgy segítségével lemérheted.

Azonban itt is érdemes szem előtt tartani, hogy valaki szélesebb orral rendelkezik, valaki keskenyebbel, illetve távolabb vagy közelebb ülő szemekkel. Tehát ezek mind befolyásolhatják a kezdőpontot. Az általános szabály az alábbi, de természetesen személyre szabottan lehet csak tökéletes pontossággal megállapítani a vonalakat.

fullsizerender-1.jpg

4. Mivel szedjem?

Először is be kell szerezni és jó kis szemöldökcsipeszt, amivel kényelmesen és hatékonyan tudod formázni a szemöldöködet. Mindenkinek más fajta jön be, ezt ki kell tapasztalni. Szerintem ezzel lehet a legkönnyebben elérni a kívánt hatást, de például középről, vagy a halántékunk felé külön erre gyártott kis gyantacsíkokkal is eltávolíthatjuk a nem oda illő szálakat. De csak óvatosan :)

 img_0209.JPG

5. Hogy szedjem?

Ha már kiválasztottad a formát, ami igazodik az arcformádhoz, és a stílusodhoz akkor egy szemceruza segítségével húz egy halvány vonalat a fenti ábra szerinti három ponthoz, hogy azokon túl biztosan ne garázdálkodjál. Ugyanezt megteheted a formával kapcsolatban is. Ha kezdő vagy, ez adni fog egy támpontot, később már nem lesz rá szükséged. Az még nagyon fontos, hogy ne csinálj magadnak golfütő szemöldököt...nagyon gyakori hiba, én is rengetegszer elkövettem régen. Tehát ne szedd túl alul, mert nem lesz túl előnyös, ahogy a nagyon vékony, egy csíkból álló sem.

szemoldok3.jpg

img_0217.JPG

6. Mivel emeljem ki?

Általában három módszer közül lehet választani: szemöldök ceruza, szemöldökgél, vagy por állagú festék, amit ecsettel tudsz felvinni. Mind a három működhet, ez ízlés kérdése legfőképpen, azonban szerintem minél természetesebb, annál jobb. Véleményem szerint a legtermészetesebb hatást a porral lehet elérni, de ehhez az kell, hogy a szemöldökünknek alapból legyen egy jó, és vállalható formája, amit nem kell sok helyen kitöltögetni festékkel. Fontos még, hogy jó minőségű, és tartós termékeket válasz, ha nem akarod, hogy elmásszon a szemöldököd a helyéről pár óra elteltével.

img_0206.JPG

7. Milyen színű legyen?

Úgy gondolom az a legelőnyösebb, ha a szemöldökünk színe harmonizál a hajunk színével, vagy valamivel világosabb. Nem szép, ha túl erős, sötét a szemöldökünk, ha alapvetően világosabb tónusokkal rendelkezünk. Persze mint mindig, itt is akadhatnak kivételek, akinek jól áll a szőke hajához a fekete szemöldök, de ez azért ritka.

8. Fixálás

Én azok közé tartozom, akiknek muszáj valamivel fixálni a szemöldökét, mert különben egyes szálak önálló életre kelnek. Erre kiválóan alkalmas egy letisztított szempillaspirál kefe, amire ha fújsz egy kis hajlakkot, tökéletesen a helyén fogja tartani a szálakat. Illetve van kifejezetten erre a célra kifejlesztett fixáló, amivel egy kis színt is adhatsz a szemöldöködnek.

Az igazat megvallva még oldalakat lehetne írni a témában, mert szinte kimeríthetetlen, a rengeteg sok újdonságról nem is beszélve - szemöldöknyomda - . Szerintem ezek a legfontosabb alapszabályok, ha egyedül akarsz nekilátni. Ha bizonytalan vagy, keress fel egy jó szakembert, aki megcsinálja neked első pár alkalommal, és utána már biztosabban állhatsz neki.

A végére hoztam még egy szuper kis tutorial videót Karintól, érdemes végignézni. :)

 

Ti mivel egészítenétek ki a listát? :)

Még több tartalomért látogass el a facebook @anyakentisno illetve

instagram oldalamra is @anyakentinso

Köszönöm, hogy olvasol, várlak vissza! :-) 

A bejegyzés trackback címe:

https://illegalbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr3812617709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jutiput 2017.06.27. 20:12:33

Kimaradt a tetoválás lehetősége. Persze nem a bohóc szemöldökre gondolok, hanem a szép mikroszálas megoldásra. Kedvencem Kántás Marcsi munkái. Ő egy zseni!

illegal beauty 2017.06.27. 20:14:06

@Jutiput: Igen. ez utólag jutott csak eszembe, köszi, hogy kiegészítetted! :)

Anyaként is Nő

Az Anyaként is Nő oldal egy online női magazin, személyes hangvétellel, ahol olyan témákban olvashatsz, mint az anyaság, nőiesség, stílus, párkapcsolat, szépségápolás, de találkozhatsz még izgalmas interjúkkal, ajánlókkal, érdekességekkel, és személyes gondolatokkal is. Az oldal egyik célja az inspirálódás, és hogy kreatív módon segítsek az édesanyáknak megtalálni magukban újra a nagybetűs Nőt, mind lelki mind pedig fizikai értelemben. 

Tarts velem Instagramon is!

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
süti beállítások módosítása