Ezt a 10 dolgot érdemes tudni Harry herceg és Meghan Markle esküvőjéről

3495581_1280x720.jpg

Elérkezett a nagy nap, Harry herceg és Meghan Markle ma végre kimondták a boldogító igent a Szent György kápolnában. Én személy szerint már nagyon vártam az év esküvőjének is kikiáltott eseményt, odavagyok az ilyen tündérmesébe illő sztorikért! Na de lássuk, mi az a 10 dolog, amit mindenképpen tudnunk kell az esküvővel kapcsolatban:

Képekért kattints az aktuális galériára

1. Minimalista királyi esküvő?

Abszolút a kevesebb több elve jellemezte az egész szertartást, és a dekorációt, ami furán hangozhat 600 meghívott vendéggel, de amilyen "egyszerű" volt a maga nemében, olyan gyönyörű is volt, minden fölösleges pompát, vagy fényűzést nélkülözött, igazán természetes hatást keltett. 

2. Mit viselt a királynő?

Erzsébet királynő igazán meglepett, és szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Álmomban nem gondoltam volna egy neonzöld, lila virágos összeállításra. Én sötétkékre tippeltem egyébként, enyhén mellé lőttem... :-D Mindenesetre nagyon trendi volt a királynő :-D

3. És mit viselt a menyasszony?

Meghan Markle, aki ezután már Sussex hercegnéje címet viseli, egy Givency ruhát választott az alkalomra, amit Claire Waight Keller tervezett. - És igen, se nem brit, se nem amerikai a divatház. Lehet nem akart választani a kettő közül? - A ruha végtelenül egyszerű és letisztult volt, semmi extra nem volt benne. Éppen ezért tökéletes választás volt hozzá a gyémántokkal kirakott ragyogó fejdísz, ami még Mária királynő számára készült 1932-ben. Ez igazán fenségessé tette az összhatást, és tökéletesen kiegészítette a minimalista ruhakölteményt.

4. Ki kísérte végül az oltárhoz?

A menyasszonyt, aki egy Rolls Royce Phantomban érkezett a helyszínre az édesanyjával, eredetileg az édesapja kísérte volna az oltárhoz, de egészségügyi állapota nem tette lehetővé a utazást, így Károly herceg, azaz az apósa vezette be, ami nagyon megható volt. 

20123426_d3e0c313b8df23b6f6ac48d2c9ededc5_wm_1.jpg

5. Milyen volt a szertartás?

A szertartás 1 órás volt, Justin Welby Canterbury érseke adta őket össze. Többen is mondtak beszédet, még Diana hercegnő testvére is felolvasott a Bibliából. Beszédet mondott Michael Curry, egy színesbőrű, amerikai egyházvezető is, aki igazi felszabadult, amerikai hangulatot csempészett a szertartásba gesztikulációival, és szenvedélyes megnyilvánulásaival. És ez még nem minden, egy gospelkórus, név szerint a The Kingdom Choir is fellépett az esküvőn, akik csak fokozták a jó hangulatot. Mindezek mellett nagyon megható is volt, őszinte rajongás tükröződött az ifjú pár arcáról, mikor egymásra néztek.

6. És mi a helyzet a híres vendégekkel?

Az esküvőn részt vett többek között a Beckham házaspár, George és Amal Cloney, Sir Elton John, Serena Williams, és Oprah.

7. Vilmos és Katalin sem maradhatott ki

Vilmos herceg családja is szerepet kapott az esküvőn, ő maga volt a vőlegény tanúja, George és Charlotte pedig a menyasszony hosszú fátyla körül segédkeztek több kis társukkal együtt.

8. Mi történt a szertartás után?

A közel 1 órás szertartás után a pár nyitott lovashintóval járta körbe Windsor utcáit, hogy köszöntsék az odagyűlt ünneplőket. Ezután a királynő fogadást tartott, amire mind a 600 vendég hivatalos volt, majd később Károly herceg is tartott egy privát fogadást, 200 fő meghívott részvételével.

20123780_b917d50b0032a10c1c05bd0b41eb07a4_wm.jpg

9. Na és mennyibe került mind ez?

Bármennyire is furcsa, Harry és Meghan esküvője jóval drágább volt, mint Vilmos és Katalin világra szóló egybekelése, utóbbi esetben 23,7 millió fontot költöttek, míg most a 30 millió fontot is meghaladták a költségek, amit teljes egészében a Kensington palota állt, kivéve a menyasszonyi ruhát. Az még hozzá kell tenni, hogy a városnak ezeknél jóval több bevétele származik a rengeteg ide látogató turista révén.

10. Mit mondott Harry, mikor meglátta Meghant?

Csodálatosan nézel ki! Annyira szerencsés vagyok.

 Képek: Getty images

Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod.

Csatlakozz Te is az I/llegal Beauty facebook oldalához, hogy ne maradj le semmi izgalmasról!

Köszönöm, hogy olvasol, várlak vissza! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://illegalbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr9613983702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kvadrillio 2018.05.20. 20:25:44

szimpatikus mind a kettő ! :) Megan egy szerethetően helyes nő...Megérdemli, hogy boldog legyen a további életében...

élhetetlen 2018.05.20. 20:25:46

Mese nincs, de van. Zseniális ez a nő, mármint az ifjú feleség. Ez a ruha tökéletes volt. Ha csak egy csipkebetét van rajta, már lehetett volna hasonlítgatni Katalinéval, ennek elejét vette. Ügyes döntés, tökéletes, és gyönyörű volt.

illegal beauty 2018.05.20. 23:50:00

@élhetetlen: Ah, szerintem is, annyira bájos volt, nekem nagyon tetszett ez a minimalista design, gyönyörűek voltak!

lobaszopiatej 2018.05.20. 23:51:09

Azért annyira nem kell irigyelni egyiküket se.
A herceg joggal feltételezheti hogy a pénze és a rangja ami számít (ráadásul semmire nem lehet büszke, semmiért se kellett megküzdeni, mindent készen kapott az élettől).
A nő meg feszenghet hogy kurvának nézi a világ. De majd osztogat aprópénzt a kövér angol gyermekeknek.

illegal beauty 2018.05.21. 00:02:45

@lobaszopiatej: Szerintem senki ember fiának nem jutott eszébe, hogy a pénzük és a rangjuk miatt ment hozzá Katalin és Meghan a hercegekhez :-D Azért ez nem csak a csillogásról szól, hatalmas felelősséggel jár, és az egész addigi életüket hagyták hátra ezért. Mellesleg szerintem már 10 méteres távolságból kiszúrják, ha valaki csak érdekből próbál meg közeledni feléjük, ebben nőttek fel. Végül pedig lehet, hogy a rangjukért nem kellett semmi tenniük, mert nyilán ebbe születek bele, de abszolút jól sáfárkodnak vele, és szolgálták a hazájukat, fizikai módon is, és biztos vagyok benne, hogy az emberek egy jelentős része büszke rájuk az otthonukban.

Bafana 2018.05.21. 09:50:02

Én undorodom ettől a csöpögős sziruptól. Kissé túl van habosítva ez az egész beltenyésztett királyi család történet.

hegecz25 2018.05.21. 09:50:05

legjobb valasztas: feminista amerikai no hozzamegy egy karot nyelt arisztokrata csalad sarjahoz. Evekig el leszunk latva szaftos pletykakkal, csaladi bunyokkal, megcsalasokkal, valassal.

illegal beauty 2018.05.21. 09:52:44

@Bafana: Még jó, hogy nem kötelező nézned :-D Aki viszont szeretné, az hadd örüljön már :-D Nincs semmi undorító abban, ha kér ember, aki szereti egymást összeházasodik.

illegal beauty 2018.05.21. 09:53:22

@hegecz25: Én bízom az ellenkezőjében ;-)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.05.21. 11:42:59

@illegal beauty:

"Szerintem senki ember fiának nem jutott eszébe, hogy a pénzük és a rangjuk miatt ment hozzá Katalin és Meghan a hercegekhez :-D"

Azért egy kiöregedőfélben lévő sorozatszínésznő élete nem fenékig tejfel, bármikor lecserélhetik egy fiatalabbra. A színészNŐK szavatossági ideje amúgy is sokkal rövidebb, mint a férfiaké, bár van számos ellenpélda is. Markle-nak nem lehetett nagy áldozat a sorozatszínésznőséggel járó bizonytalanságot felcserélnie az életfogytiglan tartó dúsgazdagsággal.

Emellett persze elismerem, hogy a sofőrfiú tényleg jóképű pasi, nem zavarnám ki az ágyamból. A férjemnek addig vennék egy jegyet a Nibelung gyűrűjére, Bayreuthba. :)

"Azért ez nem csak a csillogásról szól, hatalmas felelősséggel jár, és az egész addigi életüket hagyták hátra ezért."

Nem látom a felelősséget. A királynőnek eleve nincs semmi hatalma, a sofőrfiú meg hatodik a trónöröklési sorban. Csak a britek hagyományszeretetének köszönhetik, hogy még valakik. Ez a vagyonukra is áll, csak egy tollvonás lenne államosítani minden ingatlanukat. Vagy szelídebb verzióként akkora adót kivetni rájuk, hogy 10 év alatt elveszítenének mindent.

Lássuk be, hogy ők egy operettkirályság szereplői, így Markle lényegében nem is váltott pályát, továbbra is egy szappanopera szereplője maradt. :)

Bocsánat, ha valakit ezzel megsértettem.

illegal beauty 2018.05.21. 11:57:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Szerintem vannak annyira felnőttek, hogy megtudják ítélni ki az, akit csak a pénzük és a rangjuk foglalkoztatja, nekem egyáltalán nem az jött le az esküvőből, hogy valamiféle érdekházasságról lenne szó.... :-D

Azzal viszont egyetértek, hogy Meghan felcserélte a B kategóriás színészi pályát egy sokkal komolyabb hivatásra, ahol a külvilág felé valamilyen szinten szerepet kell játszania. Szerintem erre nem képes mindenki, és igenis nehéz feladat, hogy mostantól egy világ fogja minden mozdulatát lesni árgus szemmel, és bármi, amit tesz vagy nem tesz az az újságok címlapján fog kikötni, tele féligazságokkal. Hiába színésznő volt, meg sem közelített egy Angelina Jolie és társai kalibert. Mellesleg a rebelis Harry-hez szerintem tökéletesen illik, senki sem hitte, hogy majd egy angol úri kisasszonyt fog elvenni :-DD

És ameddig az angolok ennyire szeretik őket, addig van létjogosultsága, nem beszélve arról, hogy rengeteg bevélt is hoz az országnak a monarchia, konkrétan velük bármit el lehet adni.

Anyaként is Nő

Az Anyaként is Nő oldal egy online női magazin, személyes hangvétellel, ahol olyan témákban olvashatsz, mint az anyaság, nőiesség, stílus, párkapcsolat, szépségápolás, de találkozhatsz még izgalmas interjúkkal, ajánlókkal, érdekességekkel, és személyes gondolatokkal is. Az oldal egyik célja az inspirálódás, és hogy kreatív módon segítsek az édesanyáknak megtalálni magukban újra a nagybetűs Nőt, mind lelki mind pedig fizikai értelemben. 

Tarts velem Instagramon is!

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
süti beállítások módosítása