Így születik meg egy vállalkozás! - Egy magyar édesanya története

dsc_1244.jpg

A mai cikkben egy újabb interjút olvashatok, ezúttal Karnuts-Takács Zsuzsannával a Perla ékszerek tervezőjével, készítőjével. Engem egyből megragadott az ékszerek letisztult és stílusos kivitelezése, a weboldal dizájnja és a gyönyörű fotók! Arról fogunk beszélgetni, hogy hogyan indult a Perla, hogy mi teszi különlegessé, és hogy milyen kihívások elé néz egy vállalkozó édesanya. Reméltem Ti is annyira szeretni fogjátok, mint ahogy én szerettem elkészíteni az interjút :-)

pinkday-rozsaszin-karkotok-vegtelen-jellel-600x431.jpg

Hogyan indult a Perla?

Az ékszerkészítés mámora olyan 6 éve kapott el: egy este úgy döntöttem, hogy a napi munkahelyi stresszt (rendezvényszervező voltam) aznap, mozgás helyett egy kis kézműves programmal vezetem le. Az otthon lévő gyöngyökből és szerelékekből fülbevalót, később zsinórokból láncokat készítettem, majd másnap viseltem őket. Egyre többen dicsérték és kérték, készítsek nekik is. Hát így indult a Perla története.

Pár év elteltével velem is megtörtént a várva-várt csoda: végre édesanya lettem. Így már ugyan kissé nehezített pályán, de annál nagyobb lelkesedéssel és örömmel vágtam bele a márka népszerűsítésébe és az üzletszerű értékesítésbe. Így lett a Perla hobbiból a munkám, amit napról-napra jobban szeretek csinálni. Minden percét élvezem, de a legnagyobb öröm persze az, amikor a vásárlóimtól pozitív visszajelzések érkeznek és időről időre visszatérnek, hogy megint nálam válasszanak maguknak, vagy a szeretteiknek egyedi, kézzel készített ajándékokat! Fontos számomra a munkám igényessége és magas minősége, ezért az ékszereimre garanciát is vállalok! A kínálatomban jelenleg a gyöngy, zsinór, beton, üveglencse és bőr ékszerek találhatóak meg, de mivel imádok tanulni és kísérletezni az új anyagokkal, eljárásokkal, ez a kör folyamatosan bővül.

alex7295_111.jpg

Kiknek készülnek az ékszereid?

A legtöbb ékszerem nőknek készül, de a repertoárban megtalálhatóak a férfi, gyermek, baba, menyasszonyi ékszerek is. Kérésre egyedi elképzeléseket is megvalósítok, kedvenc ruhádhoz is szívesen tervezek ékszert, illetve készítem el a kívánt ékszereket egyedi méretre is!

redroll-anyak-napi-anya-lanya-szivmintas-karkotok-600x416.jpg

Mik a hosszútávú céljaid?

Nagyon hosszú távra előre nem gondolkozom. Na nem azért, mert nem szeretném a Perla-t sokáig csinálni – éppen ellenkezőleg - hanem, mert szeretem, ha folyok az árral. Én az ékszerkészítést nem üzleti modellként látom magam előtt, hanem egy kreatív önkifejezési folyamatként, amit szeretek megélni. Mindig vannak új ötleteim, amiket szeretek megvalósítani, de ezek általában mindig rövidebb távú dolgok, feladatok, újítások. Azért egy nagy álmom van: hogy egyszer legyen egy saját kis üzletem, valahol a belvárosban, ahol nem csak eladom az ékszereimet, de kreatív tanácsadást is végzek, kvázi ékszer stylist-ként.

rozsakvarc-es-goldfluss-fulbevalo-bojttal-600x400.jpg

Mi a legnagyobb kihívás számodra a munkád során?

A legnagyobb kihívás számomra, hogy - mivel valamelyest mégiscsak megélhetést is jelent a számomra a hobbim –az üzleti fejjel való gondolkodás. Én a kreatív oldalát szeretem ennek az egésznek és legszívesebben nem foglalkoznék semmi mással. De aki vállalkozik, az tudja, hogy sajnos nem elég elkészítenie a termékét, el is kell tudnia adni és el kell végeznie még számos más jogi és pénzügyi dolgot is ezzel kapcsolatban. Ez is egy álmom, hogy egyszer majd eljussak oda, hogy ezeket a számomra nem túl érdekes feladatokat kiszervezhessem valaki másnak, aki élvezi :-)

Hogy tudsz a munkahelyed és a kisgyermeked mellett minderre időt és energiát szakítani? 

Ez egy nagyon nehéz feladat, mert ha csak ebből állna a napom, szinte az is kevés lenne, hiszen a munkahelyem és a családom mellett egyszerre foglalkoznom az ékszerek elkészítésével, a marketinggel, fotózással, workshopokkal... stb, ami rengeteg idő. Igyekszem úgy megoldani a dolgokat, hogy a számomra legfontosabb embereknek feleljek meg első sorban, és már nem akarok minden pillanatban mindenki másnak is megfelelni, mert az lehetetlen. Próbálok időnként kikapcsolni a mókuskerékből, és ilyenkor csak a pihenéssel foglalkozom, ami hihetetlen módon fel tud tölteni, és ezután megháromszorozott energiával tudom folytatni a tennivalóimat.

pode-ferfi-horgonyos-karkoto.jpg

Mi a legnagyobb elismerés a számodra?

A legnagyobb elismerés az, amikor egy vásárlóm sokadszorra is visszatér hozzám. De a legjobban annak örülök, ha valaki megkér, hogy tervezzek neki egy ruhához, vagy egy speciális alkalomra valamilyen ékszert. Ilyenkor érzem, hogy elismerik a munkámat, hogy megbíznak az ízlésemben annyira, hogy rám bízzák magukat. És végre megmutathatom, hogy mennyire fel tud dobni egy alap szettet egy jól megválasztott színű és fazonú ékszer. Még senkinek nem okoztam csalódást.

bebe-pink-bordo-bor-nyaklanc-es-fulbevalo-e1526145507693-600x464_1.jpg

Miben vagy más, mint a többi ékszerkészítő?

Nagyon sokan vagyunk a piacon és egyre többen leszünk. De ezt én cseppet sem bánom, sőt. Élvezem a versenyt. A legtöbb ékszeres, akit ismerek, általában egy alapanyaggal dolgozik, vagy kettővel és 1-2 fajta ékszert készít. És valóban, ez lenne az üzletileg kifizetődő, jól célzott csoportokhoz viszonylag könnyen eljuttatható megoldás a számomra is. De engem sajnos, mint már feljebb is említettem, nem az üzlet vezérel, hanem a kreatív fejem. És ez folyton új alapanyagok, újfajta ékszerek, új feladatok és új célcsoportok megtalálására és kipróbálására ösztönöz. Ez éltet, ezt élvezem benne és ebből nem adok lejjebb! Azt hiszem, ebből a szempontból különbözöm leginkább a versenytársaimtól. 

redroll-piros-zsinor-nyaklanc-es-fulbevalo-600x453.jpg

Úgy olvastam, hogy az ékszerkészítés mellett tartasz workshopokat is. Mesélsz erről egy kicsit?

Havi rendszerességgel szervezek kreatív foglalkozásokat, műhelyeket gyermekek, illetve felnőttek számára is, változatos tematikákkal. A gyermekműhelyek már 6 éves kortól elérhetőek, fejlesztik a gyermekek kézügyességét, kreativitását. Minden műhely alkalmával más és más alapanyagokkal ismertetem meg a résztvevőket: dolgozunk, bőr, műbőr, gyöngy és zsinór anyagokkal is. A műhelyek során készíthetünk fülbevalót, karkötőt, táskadíszt, kulcstartót, vagy nyakláncot is. Eddigi workshop témáim a teljesség igénye nélkül: anya-lánya ékszerkészítés, gyermek program: karkötőkészítés, felnőtt program: zsinórékszer készítés, üveglencsés ékszerkészítés, páros ékszerkészítés.
pleat-puderrozsaszin-bor-nyaklanc-es-fulbevalo-2-600x478.jpg

Mit szeretnél üzenni az ékszereiden keresztül?

Szeretném megmutatni a nőknek, édesanyáknak, hogy nem muszáj milliókat költeni új ruhatárra, nem kell órákat tölteni az üzletekben próbálgatással, vásárlással. Elég pár alap ruhadarab a szekrényben és mellé egy pár színes Perla ékszer ahhoz, hogy kitűnjön valaki a tömegből, hogy csinos és egyedi legyen a megjelenése, változatos az öltözködése.

Nagyon inspiráló számomra, amikor valaki megvalósítja az álmait, és létrehoz valamit, amibel benne van a szíve-lelke és sikereket tud elérni. Remélem Nektek is elnyerték a tetszéseteket az ékszerek, ha szeretnétek a többit is megcsodálni, akkor a www.perlajewellery.com oldalon ezt megtehetitek, illetve van lehetőség egyedileg is megtekinteni és felpróbálni az ékszereket Budapesten belül egyedi megbeszélés szerint. Jó gyönyörködést! ;-)

A cikk létrejöttét a Perla Jewellery támogatta

Csatlakozz Te is az I/llegal Beauty facebook oldalához, hogy ne maradj le semmi izgalmasról!

Köszönöm, hogy olvasol, várlak vissza! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://illegalbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr3513998680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Anyaként is Nő

Az Anyaként is Nő oldal egy online női magazin, személyes hangvétellel, ahol olyan témákban olvashatsz, mint az anyaság, nőiesség, stílus, párkapcsolat, szépségápolás, de találkozhatsz még izgalmas interjúkkal, ajánlókkal, érdekességekkel, és személyes gondolatokkal is. Az oldal egyik célja az inspirálódás, és hogy kreatív módon segítsek az édesanyáknak megtalálni magukban újra a nagybetűs Nőt, mind lelki mind pedig fizikai értelemben. 

Tarts velem Instagramon is!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása