Nejlonhulladékból és halászhálókból készül a H&M új kollekciója!

img_1480.jpg

Ismét izgalmas kollekció várható a H&M-ben, ugyanis hamarosan kapható lesz a hetedik Conscious Exclusive kollekció, amely különlegessége, hogy a ruhák és kiegészítők halászhálókból és más nejlonhulladékból helyreállított szálból készültek.

A TENCEL™, az újrahasznosított poliészter és a biolenszövet mellett a H&M két új fenntartható anyaga, az ECONYL® és az újrahasznosított ezüst. Az ECONYL® anyagból egy légiesen finom, hímzett szövet készült , melyet egy gyönyörű, fehér, csipkés esküvői ruhához használtak fel, valamint egy romantikus, sötétszürke-kék csipkés hosszú ujjú ruha is tervben van az anyagból. Az újrahasznosított ezüst a kollekció kifinomult kézműves hatású ékszereiben kap szerepet.

1158_18_2.jpg

 „A fenntartható anyagok mögötti innováció mindig lenyűgöz. Az újrahasznosított ezüst hulladék fémből készül minimális környezetterheléssel, míg az ECONYL® 100% nejlonhulladékból származó visszaállított nejlonszál, ami a tiszta óceánokat támogatja. A Conscious Exclusive kollekcióban bemutatott anyagok megmutatják, hogy a legújabb technológia és a régi eljárások ötvözésével mesés eredményeket érhetünk el” - mondta Ann-Sofie Johansson, a H&M kreatívigazgatója.

A 2018-as Conscious Exclusive kollekció a 19. és a kora 20. századi svéd művészpár, Karin és Carl Larsson kreatív otthonából merít ihletet. A Conscious Exclusive dizájncsapata a gyönyörű festményekkel és szőttesekkel teli Lilla Hyttnäs házikót vette alapul, majd a hatásokat fenntartható anyagokból kortárs stílusú, gyönyörű kialakítású női ruhákká, cipőkké és kiegészítőkké formálta.

1158_05_2.jpg

A 2018-as print kampányt Mikael Jansson divatfotós készítette, a kampány arcai pedig Aamito Lagum, Giedré Dukauskaité és Christy Thurlington Burns, a világhírű modell és az Every Mother Counts nevű, a kismamák egészségével foglakozó szervezet alapítója.

Én már rendkívül kíváncsi vagyok a kollekció többi darabjára is, arra meg különösen kíváncsi vagyok, hogy tapintásra milyenek lesznek a ruhák. A kollekció április 19-én fog debütálni a H&M Váci utcai üzleteiben, illetve online. Stay Tunned ;-)

1158_19_2.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod.

Csatlakozz Te is az I/llegal Beauty facebook oldalához, hogy ne maradj le semmi izgalmasról!

Köszönöm, hogy olvasol, várlak vissza! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://illegalbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr1513675846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyurikutya 2018.02.19. 17:41:33

Kellemes, igazi bőrbarát viselet lehet a műanyag...

Anyaként is Nő

Az Anyaként is Nő oldal egy online női magazin, személyes hangvétellel, ahol olyan témákban olvashatsz, mint az anyaság, nőiesség, stílus, párkapcsolat, szépségápolás, de találkozhatsz még izgalmas interjúkkal, ajánlókkal, érdekességekkel, és személyes gondolatokkal is. Az oldal egyik célja az inspirálódás, és hogy kreatív módon segítsek az édesanyáknak megtalálni magukban újra a nagybetűs Nőt, mind lelki mind pedig fizikai értelemben. 

Tarts velem Instagramon is!

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
süti beállítások módosítása