5+1 tipp a szép és egyenletes barnuláshoz

summer-635247_640.jpg

Nyáron sokan szeretnének egy kis színt szerezni maguknak, ezzel jómagam is így vagyok. Azonban nem mindegy, hogy hogyan napozunk, ha szeretnénk, hogy a végeredménnyel elégedettek legyünk. Természetesen az alapelv a fokozatosság, de összegyűjtöttem még pár hasznos tanácsot, ami számomra előszokta segíteni az egyenletes barnulást.

1. Ügyelj az outfitedre

Ha csak nem szeretnéd megörökíteni pár napra az ékszereidet, vagy a napszemüvegedet a fejeden, akkor jobb, ha a kiegészítőket mellőzöd napozás közben. A hajadat is tűzd fel, hogy ne lógjon az arcodba, illetve ügyelj a fürdőruhádra is, hogy rendesen álljon rajtad. Ha ülsz a napon, érdemes a papucsodat is levenni. Én egyszer szép rácsos mintát égetettem a lábfejemre...

sum.jpg

2. Lehetőleg ne használj sminket és parfümöt

Nem tesz jót a bőrnek, ha sminkben napozol, ráadásul nem is lesz egyenletes a barnulás az arcodon. Aki semmiképpen nem hajlandó smink nélkül mutatkozni, annak esetleg egy fényvédős színezett hidratálókrém még szóba jöhet. A parfümöt is jobb kerülni, ugyanis elszíneződhet a bőröd ott, ahol befújtad magad.

3. Ne szőrteleníts napozás előtt 

Legalább 24 órát várj szőrtelenítés után, mielőtt barnulni indulnál. A testen ilyenkor legtöbb esetben apró hámsérülések keletkeznek, és sajnos foltos maradhat utána a bőröd, ha egyből napozni mész. Érdemes előző nap este, vagy délután végezni a műveletet, így másnap délutánra már szabad a pálya, és addig a nem kívánatos szőrszálak sem nőnek vissza.

sun-cream-1337629_960_720.jpg

4. Használj megfelelő naptejet

Fontos, hogy a bőrtípusodnak megfelelő naptejet használj. Amikor először voltam tengerparton, tocsogtam a magas faktorszámú naptejben, nehogy leégjek, pedig kreol bőröm van. Persze nem barnultam szinte semmit. Az nem baj, ha első pár alkalommal még magasabb faktorszámút használsz, azonban ha alapból barnásabb a bőröd, utána már bőven elég az alacsonyabb is. Fontos, hogy egyenletesen oszlasd el a bőrödön.

5. Mozogj

Ha csak a hátadon fekszel, sajnos a másik oldalad nem fog magától lebarnulni, ezért érdemes bizonyos időközönként megfordulni, vagy bemenni a vízbe, sétálgatni a parton.

+1. Fontos a védelem!

Ha magas az UV sugárzás, kerüld a közvetlen napsugárzást a kritikus időszakokban, illetve az anyajegyeidet is folyamatosan vizsgáld, kiváltképpen nyáron. Ha elváltozást észlelsz, vagy gyanús anyajegyek jelentek meg a testedet, mindenképpen keress fel egy bőrgyógyászt!

sum3.jpg

Mit gondoltok, a "vízben jobban lehet barnulni" igaz, vagy tévhit? :)

 

Képek forrása: pixabay

Csatlakozz Te is az Illegal Beauty facebook oldalához, hogy ne maradj le semmi izgalmasról! 

A bejegyzés trackback címe:

https://illegalbeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr2212552629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Anyaként is Nő

Az Anyaként is Nő oldal egy online női magazin, személyes hangvétellel, ahol olyan témákban olvashatsz, mint az anyaság, nőiesség, stílus, párkapcsolat, szépségápolás, de találkozhatsz még izgalmas interjúkkal, ajánlókkal, érdekességekkel, és személyes gondolatokkal is. Az oldal egyik célja az inspirálódás, és hogy kreatív módon segítsek az édesanyáknak megtalálni magukban újra a nagybetűs Nőt, mind lelki mind pedig fizikai értelemben. 

Tarts velem Instagramon is!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása